Pàgina d'inici > Noticies

Manifest del primer de maig

La Delegació de Pastoral Obrera ha publicat el seu manifest del Dia del Treball en que constata la situació de precarietat (Segons Càritas el 12% de les llars espanyoles se situen per sota del llindar de la pobresa. El 9,8% presenten diversos problemes d’integració social. El 7,2% (mig milió de llars) es troben en pobresa [...]

La Delegació de Pastoral Obrera ha publicat el seu manifest del Dia del Treball en que constata la situació de precarietat (Segons Càritas el 12% de les llars espanyoles se situen per sota del llindar de la pobresa. El 9,8% presenten diversos problemes d’integració social. El 7,2% (mig milió de llars) es troben en pobresa extrema i exclusió social. 1.350.000 llars no tenen cap tipus d’ingressos al nostre país. El 36% de les llars espanyoles té com principal font d’ingressos una pensió).

Denuncia que les majories empobrides a tot el món són una denúncia palpable contra la ideologia del neoliberalisme econòmic que fomenta la cobdícia i el lucre, i posterga irreverentment les persones. I proposa donar prioritat a les persones enfront del mercat, prioritzar els drets dels més pobres dins el món obrer, treballar en la política entesa com a preocupació i servei pels altres, discernir i donar suport a les diferents propostes i mobilitzacions sindicals i socials, articular una presència pública de les nostres parròquies i moviments, i desenvolupar un treball de conscienciació.  

Signen el Manifest del Primer de Maig els Moviments Obrers Cristians de Catalunya i les Illes Balears: ACO, GOAC, JOC, MIJAC, Capellans Obrers, Religioses en barris i Delegacions de Pastoral Obrera de les Diòcesis de Catalunya.

T'interessarà ...