Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

‘Mai és tan fosc’, el documental sobre Arcadi Oliveres

El llargmetratge dibuixa, a través d’una ‘Road Movie’, un retrat de l’economista i activista al llarg de dos anys clau de la seva biografia

Drets humans, pau, justícia social, deute extern, fam, diferències entre nord i sud, consum responsable… De totes aquestes temàtiques parla Arcadi Oliveres en el documental ‘Mai és tan fosc’, un road movie sobre l’ex president de Justícia i Pau que avança a partir de diferents moments de la seva vida en els últims dos anys. L’estrena del llargmetratge serà el proper 19 de setembre, a les 20h, als Cinemes Verdi de Barcelona tot i que estarà en cartellera a partir del mateix dia.

La humanitat del protagonista

El llargmetratge, dirigit per Erika Sànchez, dibuixa un retrat que conjumina la lluita col·lectiva de la “Spanish Revolution” amb la solitud del camí en el seu particular evangeli contra el capital. Una biografia apassionant que va des de les lluites estudiantils contra la dictadura de Franco al moviment del 15M, és a dir, de l’estrèpit de les masses d’una societat en l’abisme a la lluita individual d’un home per superar els esculls de la condició humana. Tanmateix, al relat s’han incorporat situacions fruit de l’atzar –com el drama familiar de la pèrdua d’un fill- que ajuden a percebre la coherència personal i la gran humanitat de l’Arcadi Oliveres.

T'interessarà ...