“Luz de Soledad” arriba avui als cinemes

Pablo Moreno torna al cinema religiós retratant la referent de les Siervas de Maria, les primeres en obtenir la titulació d'Infermeria a Espanya

El director espanyol, Pablo Moreno, estrena la seva darrera producció: Luz de Soledad. Després de l’èxit de Un Dios prohibido, retratant el martiri d’un grup de claretians, va continuar en el gènere religiós i històric amb Poveda, on retratava la vida del Sant. Ara reconstrueix la vida de Santa Soledad Torres Acosta i la història de les Siervas de María.

Sinopsis

La pel·lícula s’ubica en l’actualitat, on un malalt tossut és cuidat per Sor Inés, una religiosa de les ministres dels malalts que li explicarà la història de la fundadora de la seva congregació. En aquest relat es farà un flashback als inicis de la congregació, on la Mare Soledad Torres Acosta i les Siervas de Maria, s’enfronten a tot tipus de conflictes. Persecucions religioses, epidèmies i revolucions. Ellas seran en el 1915 les primeres infermeres titulades a Espanya.

Testimoni d’Església

Un cop més el director Pablo Moreno torna al gènere religiós, amb una realització “senzilla”, segons el crític de cinema Mn. Sánchez, però  mostrant-nos la història d’un referent de l’Església com va ser-ho la mare Soledad Torres Acosta. Moreno, a través de la fundadora i la congregació ens mostra un dels testimonis de l’església “al servei dels més petits”, tal com explica Peio Sánchez.

Les actrius, Laura Contreras, Elena Furiase i Lolita Flores interpreten els personatges, donant sentit a aquesta missió de servei als malalts que l’Església interpreta.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...