Lluitar plegats per un treball digne

Justícia i Pau organitza una trobada entre els membres de Catalunya i les Balears per reflexionar sobre l'ocupació justa

L’entitat cristiana Justícia i Pau ha convocat un any més als membres de Catalunya i les Illes Balears a la trobada que es fa cada any, aquest cop, dedicada a aprofundir en la situació del treball digne avui dia. L’entitat va reunir els membres al Club Nàutic de Badalona, on els van donar la benvinguda el coordinador de Justícia i Pau de Badalona, Jaume Ventura, el president a Barcelona, Arcadi Oliveres i el delegat de la Delegació de Pastoral Social, Mn. Josep Maria Jubany.


Per a una societat justa

El delegat de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona va declarar que una societat que no pot garantir que els seus membres puguin “expressar la seva creativitat i tenir un lloc laboral és una societat malalta i injusta”. És per això que va animar a lluitar perquè tothom pugui comptar amb un treball digne per “mantenir-se a un mateix, a la seva família i per construir el país”, i així col•laborar a què el país vagi endavant.

Aprofitant que es feia a Badalona, la primera ponència va anar a càrrec de la promotora de “Plataforma Badalona Som Tots i Totes”, Dolors Sabater, la qual va fer una aproximació històrica social de la ciutat. La jornada però, va aprofundir sobretot en la realitat laboral actual amb propostes per millorar la situació. Per a marcar un camí per on guiar-se en el món laboral, es va dedicar una ponència a parlar sobre mesures econòmiques i laborals per a promoure un treball digne, conduïda per dos economistes Rafael Allepuz i Albert Recio, de la universitat de Lleida i la Universitat Autònoma de Barcelona, respectivament. Més tard, es va tractar diverses experiències per oferir solucions en una taula rodona.

Després de dinar plegats, la jornada va finalitzar amb un itinerari per Badalona sobre el moviment obrer amb l’historiador Emili Ferrando.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost