Pàgina d'inici > Noticies > Mans Unides

Lliçó d'evangelització de proximitat a Brasil

El Cardenal Sistach viatja a Brasil per compartir amb els seus homòlegs de Rio de Janeiro i Sao Paulo, així com amb la feligresia d'ambdues diòcesis, els seus coneixements sobre la pastoral a les grans ciutats

La parròquia de Santa Rosa de Lima, a Rio de Janeiro, ha rebut aquest diumenge la visita del cardenal Lluís Martínez Sistach. L’Arquebisbe de Barcelona va conèixer aquesta església en el marc del seu viatge pel Brasil, on visitarà també Sao Paulo, per tal de donar un seguit de conferències sobre els desafiaments de l’evangelització en les grans ciutats, una temàtica que porta tractant en profunditat des del Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats i que va culminar amb la presentació del llibre ‘La pastoral de les Grans Ciutats’. Ara, els seus homòlegs de Rio de Janeiro i Sao Paulo també s’han volgut preocupar per la pastoral a grans urbs i és per això que han decidit convidar al Cardenal Sistach -com a expert en el tema- a visitar les seves diòcesis.

Quatre dies a Rio de Janeiro

La xerrada que l’Arquebisbe de Barcelona impartirà a Rio obrirà la sèrie de conferències sobre “El desafiament de la pau a les grans ciutats”, organitzat pel cardenal arquebisbe de Rio de Janeiro, Orani Joao Tempesta, que es realitza fins al 5 de setembre pròxim i en el qual participaran també els cardenals Peter Turkson, president del Consell Pontifici Justícia i Pau, i Kurt Koch, president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians. El Cardenal Sistach, però, només s’hi estarà quatre dies a Rio de Janeiro, un període que li servirà per trobar-se amb les comunitats dels barris pobres i faveles de la ciutat. També es reunirà amb els bisbes, sacerdots, religiosos i laics obstinats en obres d’evangelització i assistència a la població.

29 d’agost: Sao Paulo

Després d’haver passejat per la realitat urbana de la gran Rio de Janeiro, l’Arquebisbe de Barcelona es traslladarà a una altra ciutat brasilera: Sao Paulo, on el rebrà el Cardenal arquebisbe Odilo Scherer. Allà, el Cardenal Sistach inaugurarà, el dia 29 d’agost, una reunió ampliada del Consell Pastoral Arxidiocesà on abordarà el tema de “L’evangelització a la ciutat”. A més dels membres d’aquest consell -que estarà presidit per Mons. Scherer i compost per representants de diverses delegacions pastorals de l’arxidiòcesi- també estaran convidats tots els coordinadors pastorals de les regions properes així com bisbes, associacions, congregacions religioses, seminaristes i alumnes d’universitats catòliques. L’esdeveniment tindrà lloc a la Facultat Paulus de Tecnologia i Comunicació (FAPCOM).

Ja el 31 d’agost, l’Arquebisbe de Barcelona tornarà cap a la seva seu per reprendre la seva agenda i el nou curs en què presentarà nou Pla Pastoral i nova Carta Pastoral.

T'interessarà ...