Pàgina d'inici > Noticies > Solidaritat

Lleure a l’abast de tots

Que els nens puguin ser nens. Aquest és l’objectiu de la Fundació Pere Tarrés amb la campanya solidària “Cap infant sense colònies”

Que els nens puguin ser nens. Aquest és l’objectiu de la Fundació Pere Tarrés amb la campanya solidària “Cap infant sense colònies”, presentada al casal educatiu d’atenció diària Ítaca a l’Hospitalet de Llobregat.

El director de Relacions Institucionals, formació consultoria i estudis de la Fundació Pere Tarrés, Rafael Ruiz de Gauna, Carles López, de programes Socioeducatius de la Fundació, el secretari tècnic del MCECC Albert Riu i Felipe Campos, Director General d’Ítaca, van mostrar la importància d’una campanya que té el propòsit  de garantir l’accés a l’educació en el lleure d’aquells infants en situació de vulnerabilitat social i pobresa. En aquesta ocasió, la fundació posa èmfasi en els mesos d’estiu, època en que els infants reben menys xarxes de suport.

“La fundació Pere Tarrés va veure necessari crear la campanya “Cap Infant Sense Colònies”, ara “Ajuda’ls a Créixer”, una campanya més gran que també té recorregut durant altres moments de l’any, per tal de facilitar beques, recursos a famílies, centres d’esplai o persones individuals, perquè puguin accedir a les activitats d’esplai, colònies, casals, rutes, campaments, etcètera”, va comentar Albert Riu.

 La Fundació Pere Tarrés

Amb més de 50 anys d’experiència, l’entitat no lucrativa, educativa i d’acció social Pere Tarrés s’encarrega de promoure l’educació en el lleure d’infants i joves als més de 200 centres d’esplai de que disposa. Com a entitat de lleure més gran de Catalunya, la seva tasca beneficia a 260.951 persones  i es fa possible gràcies a la implicació de 2.026 treballadors i 4.575 voluntaris. L’aposta de la Fundació de cara a l’estiu està pensada per a més de 20.000 infants i joves, –no necessàriament amb risc d’exclusió social –, amb més de 400 activitats i 4.000 monitors professionals i voluntaris.

Acció per la infància vulnerable

La fundació treballa des de fa 15 anys per tal que la infància més vulnerable pugui accedir als beneficis del lleure educatiu a través de centres oberts diaris, centres de titularitat municipal i mitjançant la campanya “Cap infant sense colònies” – “Ajuda’ls a créixer”, durant els mesos d’estiu. A més, durant el curs escolar, la FPT continua treballant per combatre aquesta situació amb les beques per a colònies escolars, programes de reforç educatiu, espais familiars, programes de formació de la parentalitat positiva per a les famílies, programes d’absentisme escolar i altres espais d’intervenció socioeducativa.

Per tal de no excloure cap nen de les seves activitats, la Fundació Pere Tarrés ha incrementat en un 236% les beques en els darrers 5 estius i un 366% l’import destinat. L’estiu passat, amb un pressupost de 868.909 euros, va poder atorgar 3.305 beques. De cara a l’estiu 2015, es preveu destinar un total de 950.000 euros, un 10% més que el 2014.

Mitjançant una àmplia oferta d’activitats pensades per a més de 20.000 infants i joves, des de la fundació es continuarà vetllant al màxim per contribuir al creixement i desenvolupament dels més petits,  sempre, des dels valors de l’humanisme cristià.

 

Vídeo oficial de la campanya:


T'interessarà ...