L’exposició dels Maristes arriba a Barcelona

L'orde religiosa clausura els actes de celebració dels 200 anys de l'entitat a Catalunya amb una mirada al passat present i futur

Després d’un any de recorregut per Catalunya, l’exposició itinerant sobre la Comunitat Marista arriba a Barcelona. S’ha inaugurat amb la cloenda de la celebració del bicentenari de l’entitat. Una trobada que va aplegar la comunitat educativa marista i una àmplia representació institucional. Durant l’acte es va agrair i recalcar la feina feta, resultat de tots els que han col·laborat al llarg dels 200 anys.

Treball en “xarxa”

Una “xarxa que comparteix la passió per l’educació i el servei pels infants i joves”. Així definia el provincial dels Maristes, Pere Ferré la base d’aquest recorregut dels Maristes al llarg de tants anys. El Gmà. Ferré, entre agraïments, va destacar com el recorregut de l’exposició ha visibilitzat el lligam entre les obres educatives, i la comunitat religiosa i civil. Segons va assegurar, el bicentenari ha estat també una gran oportunitat per posar de nou en relleu els valors maristes enmig la societat. Una “tasca de renovació” per refermar el compromís de la institució amb la societat.

200 i més…

La mostra que ja ha passat per nou ciutats catalanes, compta amb una part interactiva i testimonial per part de religiosos, professors laics i estudiants. No hi falta un gran gruix històric sobre l’evolució dels Maristes al llarg del territori fins avui dia. Sota el nom Maristes 200 i més, l’exposició vol posar una mirada al passat, present i futur. En aquesta línia, el provincial, destaca que “després de valorar el passat cal continuar mirant endavant”. “Marquem el present i ens obrim a un futur de continuar vivint els valors com a maristes des de l’educació i la col·laboració i treball conjunt amb tot d’institucions civils i religioses amb qui treballem per l’educació dels infants i joves”, afegeix.

Canviant el món

El cardenal Mons. Joan Josep Omella va agrair la feina feta. Va subratllar com “la col·laboració i el treball amb amor i entrega pot canviar el món”. També, la Secretària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Núria Cuenca, va destacar el valor comú que mantenen amb els Maristes, citant el fundador Marcel·lí Champagnat quan dèia: “els infants han de ser el centre de les polítiques educatives”.

Els responsables de les tres escoles Maristes de Barcelona i de l’associació Gabella i la Llar Champagnat, també van intervenir. Cada un va aportar el seu testimoni sobre la seva experiència amb la família Marista. També, van aprofitar l’ocasió per lliurar els Premis Internacional Jean- Baptiste Montagne d’innovació pedagògica i bones pràctiques, i Germans Maine i Felip, de projectes de pastoral amb infants i joves i de lleure educatiu marista.

 

T'interessarà ...