Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

L'Evangeli de Lluc, l'evangeli de la Misericòrdia

La Facultat de Teologia de Catalunya, des del Departament d'Escriptura, ha organitzat el dijous 14 de maig una Jornada Acadèmica entorn a l'evangelista Lluc

Com ja es va fer en anys anteriors amb els evangelis de Mateu i Marc, la Facultat de Teologia de Catalunya ha organitzat aquest any la Jornada Acadèmica al voltant dels textos de Sant Lluc. Els assistents a la jornada han pogut escoltar, després de la presentació del Dr. Agustí Borrell, cap del departament organitzador, al professor Daniel Marguerat, professor emèrit de la Facultat de Teologia de la Universitat de Lausanne (Suïssa), que va exposar els textos de l’evangelista com uns textos històrico-catequètics, a partir de la reescriptura del text grec de l’Evangeli de Marc. Va assenyalar el paper que tenen dins del cristianisme el llibre dels Fets dels Apòstols i l’Evangeli segons Sant Lluc.

Al llarg de la seva ponència, el Dr. Margerat va desenvolupar la cristologia que podem trobar en els textos de Lluc, que a més de tenir el paper d’historiador, mostra un Déu que s’encarna en la història, que neix, creix i després de ser batejat pel seu cosí Joan, predica en paràboles, mor i ressuscita. Lluc continua la seva narració històrica amb el llibre dels Fets dels Apòstols, en que les primeres comunitats van continuar ensenyant la Misericòrdia que Jesús va practicar i va predicar.

La jornada va continuar amb un temps de diàleg i de compartir entre els participants i amb les ponències dels doctors Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia, i Josep Rius-Camps, professor emèrit de la Facultat, que van acostar la teologia dels primers capítols de l’Evangeli de Lluc i el paral·lelisme entre les seves obres. Una jornada intensa que va recordar la centralitat de l’anunci de Jesús a la misericòrdia a la qual els cristians estem convocats.

T'interessarà ...