Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

L’Església de Barcelona, a prop dels malalts

La Delegació de Pastoral de la Salut celebra la jornada mundial del malalt amb una eucaristia a l’Església de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

“Un reconeixement d’acció de gràcies al Senyor per demanar que els doni força per estar al costat de les persones que pateixen i col·laborar-hi”. Així ha definit la delegada de pastoral de la salut, Maria José Martínez, l’eucaristia amb motiu de la Pasqua del malalt que es va celebrar el passat diumenge a l’Església de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La celebració va estar presidida per Mn. Forcada, prior de la parròquia, i concelebrada per Mn. Miquel Carci, de l’Hospital Dos de Maig. La missa va finalitzar amb una pregària específica per a la jornada mundial del malalt.

Aquesta celebració s’emmarca dintre dels actes per a la Pasqua del Malalt. El dia d’abans també s’havia celebrat una altra eucaristia en l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb metges, infermeres i malalts.

Tasca de la Pastoral de la Salut

La delegació s’encarrega de donar cobertura a totes aquelles persones que pateixen en soledat o en família, però també cobreix la part més espiritual de les parròquies i la dels sagraments i, fins i tot, fa una gran tasca en els hospitals: cobreix tota la part catòlica i acompanya a les persones malaltes allunyades de la religió que cerquen ajuda i consol en Déu. La delegada de Pastoral de la Salut, Maria José Martínez, dóna un missatge a tots els malalts i familiars: “Quan hi ha un episodi de fragilitat, hem d’agafar de la mà a la malaltia i anar amb ella, superar-la si és possible i, si no, preparar-nos per a la vida eterna”.

T'interessarà ...