Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

L’Església, al costat dels discapacitats psíquics

La Delegació de Pastoral de la Salut va organitzar una ponència, a càrrec d’una germana hospitalària del Sagrat Cor, sobre com acollir, escoltar i sanar els que pateixen alguna malaltia relacionada amb la salut mental

Quina és o hauria de ser la tasca de l’Església vers els discapacitats psíquics? La Delegació de Pastoral de la Salut va preparar una conferència que respongués a aquesta pregunta a càrrec de l’Ana Maria Domene, germana hospitalària del Sagrat Cor. En aquesta ponència, basada en l’experiència de la religiosa, es va abordar el tracte humà i assistencial que han de rebre aquests pacients i com se’ls ha d’evangelitzar tot i la seva discapacitat. I és que la necessitat d’una pastoral de salut mental existeix: només cal adonar-se dels hospitals i centres dedicats a aquest tipus de malalties.

Què faria Jesús?

La xerrada es va dividir en tres punts: una mirada i reflexió sobre el malalt i el món del patiment psíquic, una altra sobre la contemplació i lectura de l’actuació de Jesús com a bon samarità i unes pinzellades sobre la pastoral psíquica. La religiosa també va aportar les claus per a acollir, escoltar i sanar sempre anunciant Jesús i fent als malalts partícips del Regne de Déu. En aquest aspecte, està avalada la tasca de les germanes hospitalàries, que fa tres dies van rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona.

“Des del Senyor anem a l’encontre del malalt i en el malalt ens trobem amb el Senyor”, va destacar la Gna. Ana Maria Domene, qui va afegir que “la nostra visió del malalt és la de ser figura i imatge de Jesús i, per això, necessitem una mirada neta d’amor i de fe; amb aquesta mirada podrem reconèixer-lo en el rostre dels malalts (…) perquè el malalt és un Evangeli vivent”.

T'interessarà ...