Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Les xarxes socials, un espai de trobada i solidaritat

En la nova edició del Vídeo del Papa s'insta a crear una xarxa digital que respecti la integritat humana de les persones

El papa Francesc, en El Vídeo del Papa de juny, va remarcar que les xarxes socials són una oportunitat de trobada i solidaritat, però va advertir que han d’usar-se respectant la dignitat dels altres. També va subratllar la importància de construir una ciutadania en xarxa com un lloc ric en humanitat.
“Demanem junts perquè les xarxes socials no anul·lin la mateixa personalitat. Sinó que afavoreixin la solidaritat i el respecte de l’altre en les seves diferències”, va sostenir el Papa. “Internet és un do de Déu, però també és una gran responsabilitat”, va agregar.

Les xarxes socials

Al món, actualment existeixen 3.196 bilions d’usuaris actius a les xarxes socials, que representen el 42% de la població mundial. Entre les regions on tenen una major penetració, es destaquen Amèrica del Nord, amb un 70% d’usuaris actius respecte a la població; el nord d’Europa, amb 66%; l’est d’Àsia, amb 64%; i Amèrica del Sud, amb 63%.

L’opinió del Papa

“Aprofitem les possibilitats de trobada i de solidaritat que ofereixen les xarxes socials”, va instar Francesc. “Construïm una veritable ciutadania a la xarxa i que la xarxa digital no sigui un lloc d’alienació”, va agregar.

“Convivim amb les xarxes socials gairebé sense adonar-nos, però moltes vegades, en lloc de servir com un instrument de veritable comunicació i comunió, es tornen un mitjà de discòrdia i desinformació”, va subratllar el P. Frédéric Fornos SJ, director internacional de la Xarxa Mundial d’Oració del Papa i del Moviment Eucarístic Juvenil. “Fem de les xarxes socials llocs d’humanització, d’obertura a l’altre, a la seva cultura, la seva tradició religiosa i espiritual, a la seva diferència; llocs de diàleg al servei d’una ciutadania responsable”, va agregar.

T'interessarà ...