Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Les relíquies del beat Samsó ja reposen sota el Bon Pastor de Santa Maria de Mataró

En una eucaristia presidida pel Cardenal Sistach, les despulles del màrtir van ser traslladades a la capella de les Santes on romandran per a la devoció dels fidels

Divendres va ser un dia joiós per a tota la comunitat parroquial de Santa Maria de Mataró. I és que les despulles del beat Josep Samsó, que va ser rector de l’església des del 1923 fins a l’any d’inici de la Guerra Civil, van ser traslladades a un reliquiari que romandrà sota la imatge del Bon Pastor de la capella de les Santes.

Ben entrada la tarda, alguns feligresos de l’arxidiòcesi així com alguns membres de l’associació amics del beat Samsó van visitar les despulles del difunt, que estaven dipositades en una urna de vidre a una sala annexa dintre de la capella de les santes. En començar l’eucaristia, la processó d’entrada va recollir les despulles i les va portar en processó fins a l’altar, on van restar amb una imatge del beat.

Exemple de cristià

La missa va estar presidida pel Cardenal Sistach i concelebrada pel bisbe auxiliar de Barcelona, Monsenyor Sebastià Taltavull, i pel rector de la parròquia, Mn. Segismon  Garcia, així com per uns vint-i-cinc ministres vinguts de tota la diòcesi.

En la seva homilia, el Cardenal Sistach va destacar la figura del beat Samsó com a model de cristià que va donar la seva vida per Jesucrist ja que va ser “un exemple del que significa el ministeri sacerdotal, del tracte amb les persones, de la seva activitat catequètica, del seu respecte a la dignitat de totes les persones…”.

Durant l’eucaristia es va regalar a tots els assistents una estampa del beat, com a record de l’acte que va dipositar les despulles de Josep Samsó al reliquiari de la capella de les Santes Juliana i Semproniana sota l’autorització de l’Arquebisbe de Barcelona.

Relíquies tancades amb clau

En acabar la celebració eucarística, els amics del beat Samsó van retornar les despulles a la capella de les Santes. També els preveres i alguns laics es van traslladar a aquest recinte per presenciar com l’arquebisbe de Barcelona beneïa el reliquiari i l’honorava amb encens i aigua beneïda.

Tot seguit, la urna de vidre amb les restes del màrtir es va dipositar dintre del reliquiari, que va ser tancat amb clau pel rector de la parròquia. Tots els feligresos que van participar en l’eucaristia van poder venerar les relíquies del beat, que romandran sota la imatge del Bon Pastor per a la devoció dels fidels. 

T'interessarà ...