Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Les Monges Carmelites s'acomiaden de la província de Sant Elies

A la Cripta de la Sagrada Família es van reunir les germanes de la Congregació per celebrar una missa presidida pel Cardenal Sistach

El passat dissabte es va celebrar a la Cripta de la Sagrada Família un missa  amb la Congregació de les Carmelites Missioneres Teresianes. Una organització que té els seus orígens en el barri del Carmel i que va ser fundada l’any 1860.

“Som una congregació creada pel pare Francesc Palau, un carmelita català de Lleida, Aitona. El nostre carisma és la comunió, crear comunió”, afirma la provincial de Sant Elies, Olga Olano. La germana Pilar, una monja de la congregació, afegeix que a més la seva funció principal és “estimar i servir a l’Església a través d’escoles, hospitals o residències”.

Canvis estructurals

Després d’una visita guiada per la Sagrada Família, monges carmelites provinents de diferents punts d’Espanya van assistir a una missa que va ser presidida pel Cardenal Lluís Martínez Sistach i  que va celebrar-se amb motiu del canvi estructural que es durà a terme a la congregació.

“Estem aquí reunides per compartir la nostra alegria de tots aquests anys que hem viscut juntes com a província, ja que en el pròxim capítol que es celebrarà el proper desembre, ens unirem a la província de les germanes de Sant Albert de Madrid i crearem una província nova que serà la província d’Europa i Filipines”, explica la germana Olga.

Un futur millor

Moltes congregacions estan seguint aquesta dinàmica d’agregació. L’objectiu principal és unificar forces i energies, tenir una congregació més potent  que retorni als valors essencials de l’Església.

“Es un moment important de la vida religiosa, de construir juntes, de crear llaços de comunió i de marcar objectius comuns. Serà un canvi positiu tan per la nostra reanimació espiritual, com d’organització de vida”, apunta la provincial de Sant Elias.

Per altra banda, la germana Pilar considera que “té avantatges, ja que estalviarem personal al ja no tenir dues províncies, i per tant, dos govern provincials”. Un canvi doncs, que pretén reforçar i facilitar el camí a les monges per seguir fent  el que millor saben: ajudar a la gent.

T'interessarà ...