Pàgina d'inici > Noticies > Vida Religiosa

Les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús reben la Medalla d’Or al Mèrit Cívic

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va presidir aquest dilluns l'acte de lliurament del guardó a l'Ajuntament de Barcelona

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias va presidir dilluns 16 de febrer a les 19:00h l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Ajuntament de Barcelona. La medalla va ser lliurada a les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús com a “reconeixement a la seva contribució, des de la seva creació, en millorar la qualitat de vida i la salut dels nostres ciutadans”. Trias va destacar el gran servei que han fet les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús a Barcelona, oferint una atenció sociosanitària de qualitat amb un gran sentit humanitari.

L’acte va comptar amb la participació de Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports; Sor Teresa Iñíguez, superiora provincial; Boi Ruiz, conseller de Salut; Eduard Arruga, president de la Fundació Banc dels Aliments, i el cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach.

Història de l’entitat

Les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús es va crear l’any 1881 pel pare Benedetto Menni (1841-1914), de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu i fundador de l’hospital, i les dues religioses granadines María Josefa Recio i María Angustias Giménez Vera. La congregació va néixer amb l’objectiu de donar resposta a la situació d’abandonament sanitari i d’exclusió social que vivien els malalts mentals, especialment les dones.

 

T'interessarà ...