“No qualsevol treball, sinó un treball decent”

Un centenar de persones celebren la Jornada Mundial del Treball Decent en un acte simbòlic a la catedral per demanar més condicions laborals

“No qualsevol treball sinó un treball decent”. Amb aquesta premissa es van reunir més d’un centenar de persones d’entitats d’església, agrupades per la plataforma Església pel Treball decent (Acció Solidària contra l’Atur, Càritas Barcelona, Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Delegació Pastoral Obrera, Delegació Pastoral Social, Mans Unides, SEDASE, URC), als peus de la catedral de Barcelona amb motiu de la Jornada Mundial del Treball.

Tal com explica la responsable del programa de Formació i Inserció Laboral de Càritas Diocesana de Barcelona, Desiré Garcia, “amb un treball decent es podria cobrir les necessitats més bàsiques, però avui dia el treball no exclou a les persones de la pobresa, justament, per les condicions i context laboral”. Segons els informes de Càritas Barcelona hi ha moltes persones vulnerables que encara es troben immerses en la precarietat laboral. En 2016 un 12% (382.500 persones) de les persones que treballaven a Catalunya no arribaven a final de mes. Aquesta xifra s’ha vist incrementada en 0,8% (39.000 persones més) en relació al 2015 i un 3,4% en relació al 2008.

Més prestacions per viure

Contractes de curt termini, subcontractacions, atur, salaris baixos… Són només alguna de les causes de denúncia que fan que avui dia el mercat laboral no asseguri les mateixes condicions per a tothom. Per això, amb l’objectiu de denunciar-ho, durant la jornada pel Treball Decent es va dur a terme aquest acte simbòlic en què els membres de la plataforma Església pel Treball Decent, van estripar aquestes condicions indignes, escrites en cartolines, per tal de mirar cap a un futur amb més oportunitats pel treballador. “Volem demanar, augment del salari, més cobertures socials, no descapitalitzar-se de les persones i així reactivar un ascensor social per a condicions adequades”, argumentava Garcia.

L’acte va finalitzar amb la lectura del manifest, on es deixava clar que “no és una mena qüestió econòmica, sinó la possibilitat d’una vida d’acord amb la dignitat de totes les persones i d’una convivència fraterna”.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...