Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Les dones tanquen el Cicle d'Aproximació a Jesús

La teòloga i escriptora Manuela Pedra va ser l'encarregada de realitzar la ponència


El Cicle d’Aproximació a la figura de Jesús va finalitzar el passat dijous al Seminari de Barcelona amb un dinar entorn “Jesús i les dones”.

La teòloga i escriptora Manuela Pedra va ser l’encarregada de realitzar la ponència. Aquesta deixebla del conegut teòleg català, Josep Maria Rovira Belloso, no creu que les dones aportin res específic al cristianisme, però reclama el reconeixement d’un gènere femení que considera que ha de ser coprotagonista de la Història Sagrada.

Relació difusa

Segons Manuela, la relació de Crist amb les dones ha estat sempre molt difusa. Per aquest motiu Manuela va animar a repassar els evangelis, sobretot el de Sant Pau, per a trobar-hi la veritat. “Jesús i els pobres o Jesús i els diners són temes que consten de manera molt concreta en els evangelis. En canvi, la relació de Jesús amb les dones hi és de manera molt subliminar“, va apuntar.

Per a la teòloga catalana aquesta imprecisió entorn la figura de la dona és deguda a una raó específica. “En l’elecció del cànon, al cap de segles, es van triar uns escrits i no uns altres. Es van deixar de banda els apòcrifs, on realment hi ha molta informació de la dona en les comunitats de Jesús”, va assenyalar.

Rehabilitació antropològica

A més, l’autora del llibre Rabunní, obra que pretén reivindicar la presència de la dona en els textos sagrats a partir de la figura de Maria Magdalena, va realitzar un anàlisi en el qual va destacar una sèrie de conceptes que segons la seva opinió han de canviar en els fonaments de l’Església.

“Per exemple, la rehabilitació antropològica del gènere femení a partir del relat del Gènesi, el llenguatge sobre Déu i la litúrgia tan terriblement masclista, les imatges exclusivament masculines de la Trinitat de Déu. Per què la Trinitat només és masculina?, es preguntava.

Un dinar que va concloure amb el torn de preguntes habitual i que va servir per reivindicar el paper de la dona en l’Església actual.

T'interessarà ...