Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Les despulles de Mn Tolrà ja descansen a la seva parròquia

Centenars de feligresos van assistir a una eucaristia a la parròquia de la Mare de Déu de Fàtima on l'estimat rector va rebre sepultura

Enterrat a la parròquia per la qual tant va treballar, tant va estimar, i tantes hores hi va dedicar en la seva vida. El passat dijous 7 de maig, centenars de feligresos van assistir a una eucaristia a la parròquia de la Mare de Déu de Fàtima amb motiu del trasllat de les despulles del seu fundador,  Mn. Joan Tolrà.

Un acte únic i irrepetible com la figura que aquella nit va rebre sepultura, ja que només un és el fundador i només un té el dret de ser enterrat a la parròquia. “Avui hem portat les despulles del fundador d’aquesta parròquia, que precisament avui fa 26 anys de la seva mort,  del cementiri a on estava enterrat, a Sant Andreu. La gent, plorant, només donava les gràcies”, apunta l’actual rector de la parròquia de la Mare de Déu de Fàtima, Mn. Alfredo Valladares.

Un home estimat

Han estat molts testimonis els que s’han apropat a la rectoria des de la notícia de la celebració de l’acte.  Gent de la parròquia, d’altres que ja no ho són, o fins i tot persones que mai hi han assistit però que han donat testimoni que Mn. Tolrrà era un autèntic pastor, un home molt estimat.

“Fa un parell d’anys que vaig decidir fer aquest trasllat del seu cos, ja que com a fundador té aquest dret. Durant aquest període hem rebut un allau de gent donant el seu testimoni recordant les seves virtuts. Gent de la parròquia i gent que no ho és. La que més vull destacar és la seva autenticitat. Era un sacerdot autèntic. Això és el que remarca els qui el coneixien”.

Benedicció del sepulcre

L’eucaristia, presidida per Mn. Valladares i concelebrada per Mn. Jaume Camarasa entre d’altres, va comptar amb diferents moments especials. L’entrada de la urna amb les despulles de les mans de dos persones molt lligades a la seva figura i posteriorment el ritu final, que va consistir en beneir el sepulcre i posar-ne dins les restes de Mn. Tolrà, juntament amb un cilindre amb dades personals i unes monedes de curs legal.

El ministeri de Mn. Joan Tolrà va estar marcat per la donació de sí mateix als demés. Un home de fort caràcter que després de 26 anys moltíssima gent recorda. Detalls que sens dubte, demostren la magnitud d’una figura que mai va tenir un no per ningú. 

T'interessarà ...