Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Les congregacions es reuneixen per reflexionar sobre la Vida Consagrada

El secretari de la Congregació per a la Vida Consagrada, José Rodríguez Carballo, dona una ponència sobre la situació de l'organisme avui dia

Les congregacions de Catalunya s’han reunit aquesta primera setmana de maig en una trobada amb la Vida Consagradaque va comptar amb la presència del secretari i número dos d’aquest organisme, el franciscà José Rodríguez Carballo.

A la trobada, organitzada per la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), van assistir al voltant d’unes 300 persones provinents de més de 150 congregacions diferents. L’acte va començar amb una eucaristia presidida pel mateix Carballo, a l’Església del Col•legi Sagrat Cor de Sarrià. Després de la celebració i d’un petit esmorzar, entre els diversos membres de les congregacions, va tenir lloc una conferència a càrrec del mateix franciscà, sobre la situació de la Vida Consagrada avui dia. Aquest va insistir en no “dramatitzar” la situació en vers la baixada d’efectius a les congregacions. Segons va dir, “és una situació crítica que també suposa una oportunitat de pròleg d’alguna cosa nova”.

José Rodríguez Carballo, que va venir expressament del Vaticà, va destacar que ara més que mai, amb el Papa Francesc al capdavant de l’Església, era “un moment propici per a la refundació de la vida consagrada”, la qual troba “el cultiu de les seves arrels en l’Evangeli”. D’altra banda, va mencionar, amb una ferma preocupació, la qüestió sobre el Concili Vaticà II, el qual ha de ser un punt innegociable per als consagrats, ja que implicaria “negar la presència de l’Esperit Sant”. 

Per acabar, els religiosos i religioses de les congregacions van poder tenir un torn de preguntes on van sorgir diverses qüestions com el paper de les dones a les congregacions.

T'interessarà ...