Les campanes de Santa Maria del Mar tornen al seu lloc

El dia 25 de gener tindrà lloc un concert inaugural en el que participarà Marina Rossell juntament amb la coral Sant Jordi Les cinc campanes de Santa Maria del Mar, recentment restaurades i exposades a la basílica, ja han tornat al seu lloc. El passat diumenge una grua va elevar-les a l’espadanya, el campanar amb [...]

El dia 25 de gener tindrà lloc un concert inaugural en el que participarà Marina Rossell juntament amb la coral Sant Jordi

Les cinc campanes de Santa Maria del Mar, recentment restaurades i exposades a la basílica, ja han tornat al seu lloc. El passat diumenge una grua va elevar-les a l’espadanya, el campanar amb estructura mural que sobresurt del terrat que dóna al carrer de Sombrerers, des de les 7 del matí fins a dotze hores després. Amb la restauració, també s’ha informatitzat el dispositiu que activa el campanar i que podrà funcionar manualment o de manera automatitzada.

Concert inaugural

En total, Santa Maria del Mar té set campanes, dues de les quals estan connectades a un rellotge i que es troben a una torre de la façana. Feia 13 anys que les campanes de Santa Maria del Mar estaven en silenci. El proper 25 de gener es portarà a terme el concert inaugural, patrocinat per El Periódico, on cantarà Marina Rossell,que comptarà amb el suport de la coral Sant Jordi. Aquest mateix dia, el repicar de les campanes, que tenen nom de dona, es podrà escoltar per tot el barri de la Ribera i el Gòtic. Així, tornaran a sonar la Vedada, amb els seus 106 quilos i que sona en fa des del 1706; l’Andrea, de 210 quilos, amb la nota mi i datada el 1822 amb la inscripció Ave Maria sine labe conepta; Maria Salvatella, del 1799, 260 quilos i la sonoritat de do; la Conventual (Quaresma), del segle XVIII amb una capa de plata, 675 quilos i la nota si, i la més jove, l’Assumpta, la nota re que, des del 1850, s’acosta a la tona amb els seus 995 quilos.

Fotografies: Agustí Codinach Yzquierdo

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...