Les 10 frases més importants de la Jornada de les Comunicacions socials

El missatge del Papa Benet XVI per a la XLVII Jornada Mundial de les Comunicacions socials es resumeix en 10 punts bàsics: 1. “Les xarxes socials s’alimenten d’aspiracions radicades en el cor dels homes”. 2. “Les xarxes socials han d’afrontar el desafiament de ser vertaderament inclusives: d’aquesta manera, es beneficiaran de la plena participació dels [...]

El missatge del Papa Benet XVI per a la XLVII Jornada Mundial de les Comunicacions socials es resumeix en 10 punts bàsics:

1. “Les xarxes socials s’alimenten d’aspiracions radicades en el cor dels homes”.

2. “Les xarxes socials han d’afrontar el desafiament de ser vertaderament inclusives: d’aquesta manera, es beneficiaran de la plena participació dels creients que desitgen compartir el missatge de Jesús i els valors de la dignitat humana que promouen les seves ensenyances”.

3. “La capacitat d’utilitzar els nous llenguatges és necessària no tant per estar al pas amb els temps, sinó precisament per permetre que la infinita riquesa de l’Evangeli trobi formes d’expressió que puguin assolir les ments i els cors de tothom”.

4. “A les xarxes socials es posa de manifest l’autenticitat dels creients quan comparteixen la font profunda de la seva esperança i de la seva alegria”.

5. “La presència a les xarxes socials del diàleg sobre la fe i el creure confirma la rellevància de la religió en el debat públic i social”.

6. “Els bons fruits que el compartir l’Evangeli pot donar, es deuen més a la capacitat de la paraula de Déu de tocar els cors, que a qualsevol esforç nostre. La confiança en el poder de l’acció de Déu ha de ser superior a la seguretat que dipositem en l’ús dels mitjans humans”.

7. “Les xarxes socials, a més d’instrument d’evangelització, poden ser un factor de desenvolupament humà”.

8. “Les xarxes ofereixen la possibilitat de compartir fàcilment els recursos espirituals i litúrgics, i fan que les persones puguin resar amb un renovat sentit de proximitat amb els qui professen la seva mateixa fe”.

9. “Tractant de fer present l’Evangeli en l’ambient digital, podem convidar les persones a viure trobades d’oració o celebracions litúrgiques en llocs concrets com esglésies o capelles”.

10. “Ha d’haver coherència i unitat en l’expressió de la fe i en el nostre testimoni de l’Evangeli dintre de la realitat en la que estem trucats a viure”.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...