L'Associació Bíblica de Catalunya celebra el seu 40è aniversari

[www.flama.info] L’Associació Bíblica de Catalunya ha preparat pel proper 26 d’octubre, a Tarragona, una trobada amb els socis per celebrar el seu 40è aniversari. Els socis de l’ABCAT se n’alegren pels fruits que el Senyor, el nostre Déu, els ha donat i els continua donant en el seu pelegrinatge pels camins de la Paraula, guiant [...]

[www.flama.info]

L’Associació Bíblica de Catalunya ha preparat pel proper 26 d’octubre, a Tarragona, una trobada amb els socis per celebrar el seu 40è aniversari. Els socis de l’ABCAT se n’alegren pels fruits que el Senyor, el nostre Déu, els ha donat i els continua donant en el seu pelegrinatge pels camins de la Paraula, guiant sempre els seus passos amb l’alegria de la gràcia i de la pau: La teva paraula és llum dels meus passos, la claror que m’il·lumina el camí (S1 119.105).

Redacció, 3 Oct. 13

Fou al setembre de 1963 quan els professors d’Escriptura de Catalunya es van reunir per primera vegada i varen nomenar un secretariat d’enllaç. Aquestes jornades anuals s’hi afegiren professors de Balears i de València,  i alguns  pastors evangèlics. A més de la investigació o de la formació, sorgí el desig de la divulgació i la vivència de la Paraula. Nasqué la decisió de transformar els lligams d’un simple secretariat d’enllaç en una associació, oberta a tots els qui estimen la Paraula i treballen per fer conèixer la Bíblia al poble.

Per aquest motiu, el 1973 va ser escollit un equip de cinc membres que promogués la formació d’una Associació Bíblica de Catalunya, aprovada pels bisbes de la Tarraconense. I fou el 21 de setembre de l’any 1974 quan l’Arquebisbe de Tarragona, Josep Pont Gol, amb el vistiplau de la Conferència Episcopal Tarraconense, va aprovar per decret l’Associació Bíblica de Catalunya (ABCAT).
La trobada del proper dia 26 d’octubre tindrà lloc a El Seminari (C/ Sant Pau, 4 de Tarragona). S’iniciarà a les 10.30h i finalitzarà amb la visita que hi haurà després de dinar al Museu Bíblic Tarraconense, l’exposició “L’Església de Tarragona (1936-1939). Testimonis de la fe” i una visita a la Catedral de Tarragona, recentment restaurada.

Inscripció

La inscripció amb el dinar inclòs són 20 euros per persona. L’abonament es farà en arribar al Seminari.

Per reservar la plaça es pot trucar al 977 23 34 12 (extensió 243), o bé per correu electrònic a secretari@abcat.cat (Agustí Borrell) i al web www.abcat.cat.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

16 Juliol, 2019
Els missioners de la província eclesiàstica de Barcelona es reuneixen sota el lema: «Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món»
16 Juliol, 2019
Entrevista a Carles Armengol, autor del llibre "Canviar el consum per canviar la vida", on es parla de la vinculació entre el consumisme i la crisi social i ambiental que s’està patint a escala global