Pàgina d'inici > Noticies

L’Aplec ja és apunt, no hi faltis!

Aquest dissabte dia 7 de juny, vigília de la festa de Pentecosta, tindrà lloc a Banyoles un nou Aplec de l'Esperit, la trobada interdiocesana de joves que se celebra des de l'any 1982, organitzada pel Secretariat de Joventut de Catalunya i Balears

La jornada de l’Aplec se celebrarà al voltant de l’estany de Banyoles, on es treballaran els passatges evangèlics de Jesús al voltant del llac de Galilea. La intenció d’aquest Aplec és que el jove faci experiència de Jesucrist i es trobi amb el Senyor, com els deixebles que, al voltant del llac, escolten la Paraula del Senyor, experimenten la seva filiació amb el Pare i el reconeixen viu. En cada moment d’aquest Aplec, hi haurà aquesta trobada íntima i personal amb Jesús però alhora comunitària i eclesial.

Durant el treball del matí, l’activitat es desenvoluparà en tres espais principals: la Parròquia de Porqueres, els Amarradors i la zona de La caseta de fusta, on els adolescents i joves es trobaran tres propostes: Trobem-lo, trobada amb el Senyor, en la pregària a través de l’estil Taizé, de vida contemplativa o carismàtica; acollim-lo, en aquest espai hi haurà persones amb vocacions diverses dins l’Església, que explicaran el seu testimoni; i escoltem-lo: en un marc incomparable, els joves escoltaran l’Evangeli i el treballaran, com les trobades que Jesús feia amb els deixebles. Per als joves de més de 25 anys hi haurà una activitat paral·lela: una introducció bíblica del text “És el Senyor” (Jn 21,1-19) i treball en grups portats per religiosos que treballen en la pastoral juvenil.

A primera hora de la tarda, l’activitat es concentrarà al Parc de la Draga, on hi haurà testimonis i actuacions musicals i la presentació del projecte social de l’Aplec amb Càritas Catalunya, “Servei d’Intervenció Educativa”. La celebració de l’Eucaristia, concelebrada pels bisbes de Catalunya, a l’interior del pavelló esportiu, i un fi de festa clouran l’Aplec.

El programa de l’Aplec és el següent:

10.30 h – Benvinguda a la zona dels Desmais

11.00 h – Distribució dels grups als següents espais: Porqueres, Caseta de Fusta i Amarradors

13.30 h – Actuació al Parc de la Draga

14.30 h – Dinar

15.30 h – Concert testimonis / actuacions musicals

Presentació del projecte social

17.00 h – Preparació per a l’Eucaristia

17.45 h – Eucaristia a l’interior del pavelló

19.00 h – Fi de festa

Tota la informació en relació a l’Aplec es pot obtenir al web www.aplec2014.cat 

Giec

T'interessarà ...