L’amor sap de gèneres?

La psicòloga Estela Alonso va tractar el tema de l’homosexualitat a partir de la seva experiència, posant èmfasi en la doctrina social de l’Església

Amb aquest fred, ve molt de gust un cafè ben calent. I, si a sobre va acompanyat d’un tema de conversa interessant, molt millor. Una tarda així van poder gaudir els participants del primer Cafè Youcat del 2015, que ha estat dedicat a l’homosexualitat. Vinguda des de Valladolid, la ponent Estela Alonso, psicòloga de la Fundación Desarrollo y Persona, va explicar els casos que ha acompanyat al llarg de la seva trajectòria personal i va donar un missatge de respecte i de recolzament a tots aquells qui pateixen per la seva condició sexual.

Actitud cristiana

“L’Església, com Crist, és el bon pastor que acull a tots els seus fills i que desitja que siguin feliços. Per tant, el camí que s’ha de seguir és acollir-los i convidar-los a viure d’una manera vertadera”. Aquest és el missatge que va voler destacar Alonso, molt en consonància amb la doctrina social de l’Església. La psicòloga també va aconsellar que no s’ha de tenir por y que ens hem de conèixer més i mirar-nos amb misericòrdia, perquè “Déu sempre surt al nostre encontre”.

El procés d’acompanyament que proposa és el treball personal conjuntament amb el treball d’un orientador, que proposi materials d’ajuda, i una comunitat de recolzament per tal que aquestes persones s’adonin que no estan soles. Només així es poden sentir reconfortades.

Es pot ser feliç?

Estela Alonso, empatitzant amb els homosexuals, va advertir que “el sentiment que experimenten aquestes persones té a veure amb el rebuig que senten ja que els homes i les dones estem fets per estimar”. Sota aquest context, la psicòloga confirma que “hi ha esperança per a tot aquell cor que anheli ser feliç”.

Al final de la sessió, en què van haver moltes preguntes i comentaris al respecte, es va presentar el proper Cafè Youcat, que tindrà lloc el 8 de març i anirà a càrrec del periodista Arturo San Agustín, qui desvetllarà els secrets més foscos del Vaticà. 

T'interessarà ...

22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món