Pàgina d'inici > Noticies > Familia i Vida

L'amor: missió de la família

En el marc dels deu primers dies del mes de març es celebrarà la setmana de la família en tots els bisbats de Catalunya

En els darrers temps la temàtica sobre la vida i reptes que té plantejats la família són objecte de preocupació per a l’Església, tant del Sínode extraordinari celebrat recentment, com de l’ordinari que se celebrarà el proper mes d’octubre. En el marc dels deu primers dies del mes de març es celebrarà la setmana de la família en tots els bisbats de Catalunya.

Durant la setmana de la família seria bo que en les comunitats s’organitzés alguna activitat que donés a conèixer i sensibilitzés sobre aspectes diversos de la vida familiar: els valors, la importància, les dificultats, o els reptes que tenen plantejats les famílies.

Algunes activitats apropiades per organitzar durant la setmana de la família, poden ser donar a conèixer el què ha estat el Sínode extraordinari i/o respondre a les preguntes que la Secretaria del Sínode ha adreçat a tots els fidels per a preparar el Sínode ordinari sobre la família, i que el mateix Sr. Cardenal de Barcelona ha convidat a contestar-les. Es fa arribar, també, unes pregàries dels fidels per a les celebracions eucarístiques per la setmana de la família.

En breu es rebran les Catequesis, preparatòries de la VIII Jornada Mundial de la Família, que el proper setembre se celebrarà a Filadèlfia, i que també pot ser un material útil a treballar a favor de la pastoral familiar.

Finalment, la Delegació de Pastoral Familiar ha editat uns cartells per a la Setmana de la Família, amb el lema: “L’amor: missió de la família”.

Trobada sobre els matrimonis mixtes islamocristians

La presència d’immigrants al nostre país és un fet cada vegada més normal. La nostra societat en molts aspectes és multicultural. Els immigrants no tan sols s’estableixen definitivament entre nosaltres, sinó que contreuen matrimoni, no rarament, amb els propis del país. Des del punt de vista pastoral, els responsables de la preparació matrimonial, no sempre sabem com actuar, principalment en el cas de mixta religió, i més especialment si són de religió musulmana.

Dins de la praxi pastoral ens trobem, i ens trobarem cada vegada més, amb nois i noies, cristians i musulmans s’enamoren i volen emprendre l’aventura de fundar una família que podem anomenar interreligiosa o mixta. A França per exemple es calculen uns 35.000 matrimonis mixtes islamocristians cada any.  No és una aventura gens fàcil per molts motius. A casa nostra: quina és la situació? Quins matrimonis mixtes s’estableixen cada any? Quin acompanyament en fem? Quins consells donar quan venen a consultar? Quina situació legal implica?

La Delegació de Pastoral Familiar ha convidat a la Sra. Anne Balenghien que ens parli sobre el repte dels matrimonis mixtes islamocristians, a partir de la seva pròpia experiència i de les flexions que altres dones cristianes, casades amb musulmans, com ella, han fet en el si del GRIC (Grup de Recerca Islamocristià). Ella és una catòlica francesa que fa molts anys que viu al Marroc i que està esposada amb un musulmà d’aquell país.

S’oferirà també bibliografia i referències diverses per a poder aprofundir posteriorment en el tema, per si és d’interès. La trobada tindrà lloc a la Sala Pere Casaldàliga, de la llibreria Claret, el divendres dia 27 de febrer de 2015, de 11 a 12:30h. Per les implicacions pastorals que tenen els matrimonis mixtes,  és prou interessant la participació en aquesta trobada. 

T'interessarà ...