L'Ajuntament de Molins de Rei dóna el nom d'un carrer a mossèn Ignasi Mora

El mossèn, que fou rector de Santa Maria del Mar de Barcelona, tindrà un carrer a Molins de Rei

Mossèn Ignasi Mora tindrà el nom d’un carrer a Molins de Rei com a reconeixement pel treball pastoral i social que va desenvolupar en aquells barris aleshores de nova creació, on s’hi instal·laven moltes famílies procedents de la immigració, ara rep aquest reconeixement.

La iniciativa de demanar a l’Ajuntament la designació d’un carrer amb el seu nom la van presentar un grup de monitors dels primers temps del MIB i feligresos de la capella de Sant Isidre el juliol del 2015, amb el suport del centre d’esplai MIB i de la parròquia de Sant Miquel. Després dels tràmits corresponents, ara ha estat portada al ple de l’Ajuntament, que l’ha aprovada per 16 vots a favor i 2 abstencions. La concreció d’aquesta resolució trigarà a portar-se a terme, ja que el barri de Les Guardioles està encara en els inicis de la seva construcció.

Trajectòria i vida de Mossèn Ignasi Mora

Mossèn Ignasi Mora va néixer a Sant Andreu de Llavaneres el 1942 i va ser ordenat prevere el 1968. A Molins de Rei va ser vicari de la parròquia de Sant Miquel i encarregat de l’església dels Barris dels anys 1971 al 1978. Durant aquests anys va fundar la capella de Sant Pere al barri de l’Àngel (que va funcionar del 1972 al 1981), va potenciar la capella de la Mare de Déu de Núria al barri de Riera Bonet (on ja hi havia culte des del 1968 i que en tindrà fins el 1997), i va iniciar també la pastoral al barri del Canal, que culminarà amb la capella de Sant Isidre, que va començar a utilitzar-se el 1978, tot i que s’inauguraria el 1985, i que segueix amb la seva activitat fins avui. Paral·lelament, també el 1972 es va crear el centre d’esplai MIB (Moviment Infantil de Barriades), ben actiu encara actualment. Mossèn Ignasi Mora va morir de forma sobtada el dia 1 de gener de 2013 als 70 anys d’edat, quan era rector de la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

 

Font: Flama, Agència Cristiana de Notícies

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

18 Setembre, 2019
Un grup de persones amb discapacitat visual arriben a Santiago de Compostel·la després de tres anys fent el camí francès
18 Setembre, 2019
Entrevista realitzada a Maria Rosa Alzina Canals, col·laboradora en l'organització d'activitats a la Pastoral del Sord de Barcelona