Pàgina d'inici > Noticies

La TrocaJove inunda Manresa

El MCECC ha aplegat a Manresa més de 800 adolescents i joves de centres d’esplai d’arreu de Catalunya

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, de la Fundació Pere Tarrés, ha aplegat aquest cap de setmana a Manresa més de 800 adolescents i joves sota el lema “Camí al futur”.

El cap de setmana va començar amb el joc “L’Inici”, on els joves es van moure pel centre de Manresa, recorrent els seus llocs emblemàtics i amb l’objectiu d’aconseguir reunir “el combustible” d’una màquina molt especial que els permetria veure durant tot el cap de setmana, com ha anat evolucionant l’ésser humà al llarg de la història i imaginar com serà en el futur.

L’acte d’inauguració de la trobada es va cel·lebrar a l’escola Joviat, que va comptar amb la intervenció de la primera tinent d’alcalde de Manresa, Mercè Rosich; la presidenta del MCECC de la Fundació Pere Tarrés, Maria Valencia; i el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig.

Maria Valencia va recordar als monitors que són el futur però també el present d’una societat que necessita els valors de l’esplai. Per la seva banda, Toni Reig, va destacar la tasca dels esplais als seus barris, del MCECC i dels monitors per portar a terme una tasca educativa i social de primer ordre per al país.

Dos grans tallers creatius

A la tarda els joves van dividir-se per edats i van assistir a les conferències del jesuïta Carles Marcet, sobre el pas de jove a monitor; de l’especialista en jocs Oriol Ripoll, sobre creativitat; i del director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, Eduard Sala, sobre la gestió de les nostres vides i el consum de drogues. Els dos tallers de gran format van estar relacionats amb la música, i van ser a càrrec d’ Oriol Bargalló, cantant i animador per a joves, i Ivan Caro, animador i tallerista. 

Cap a les 19h del vespre, va arribar l’hora de muntar el campament per dormir. El lloc escollit per passar la nit va ser la zona esportiva del Nou Congost. A l’estil més típic de l’esplai, va cloure un dia ple de lleure i formació, amb un concert a càrrec del grup “The Papa’s and The Popo’s”.  

Diumenge va tenir lloc una gran Eucaristia a la Seu de Manresa oficiada pel P. Jesuïsta Llorenç Puig. Un dinar de germanor va completar aquesta nova edició de la TrocaJove, que va omplir la ciutat de Manresa d’adolescents i joves que aposten per un model de lleure no sempre visible socialment.

T'interessarà ...