Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

La solució a tots els problemes

El Papa Francesc ha detallat els ingredients bàsics per resoldre els conflictes a l’Església. Ara, només cal posar-los en pràctica

Amb la confrontació, la discussió i, sobretot, resant. Aquesta és la recepta del Papa Francesc per resoldre els problemes de l’Església. Ho va dir en la reflexió prèvia al Regina Coeli d’aquest diumenge a la Plaça de Sant Pere. I raó no li’n falta.

Confrontació

Els problemes no es poden ignorar. No podem fingir que no existeixen. La millor solució és enfrontar-nos a ells, determinant quina és la seva magnitud i l’impacte que poden arribar a tenir en nosaltres si no els solucionem.

Ja en l’inici de l’Església sorgeixen les primeres tensions i dissensions. “Quan el cristianisme s’obre a l’àmbit cultural hel·lenista (grec) arriba la falta d’homogeneïtat i sorgeixen les primeres dificultats”, exemplifica el Papa Francesc. És llavors quan hi ha un descontent general, lamentacions, patiment i malestar. Un cop s’ha decidit que es vol fer front al problema, es passa al següent pas.

Discussió

“Parlant, la gent s’entén”. Això narra la dita popular i aquesta és, segons el Papa Francesc, una manera de solucionar els conflictes a l’Església. S’ha d’entrar en un diàleg entre els implicats, un debat sincer entre les parts.

Els apòstols, amb el problema abans citat, decideixen debatre tots plegats i arribar a una subdivisió de les tasques entre ells i la comunitat: ells es dedicaran a la oració i al ministeri de la Paraula, mentre set homes, els diaques, s’encarregaran del servei en les taules per als pobres. “És maco aquest diàleg sincer entre els pastors i els fidels”, ha expressat el Papa Francesc.

Resar

És la base per a superar tots els problemes. Dóna llum i claredat, ens inspira a prendre el camí de la pau i l’harmonia. A l’Evangeli de Sant Mateu se’ns diu: “Demaneu i Déu us donarà”. També Sant Agustí va escriure “Vés al Senyor mateix i crida amb la teva oració a la seva porta, i demana, i torna a demanar… S’aixecarà i et socorrerà: està desitjant donar”. Per tant, Déu ens ajudarà a trobar solució als nostres problemes. El Senyor coneix tots els detalls específics de la vida i la personalitat dels participants de les nostres batalles, així com el que ens espera en el futur. El nostre coneixement és limitat, però si estem disposats a confiar en Ell, gaudirem de la millor solució possible.

T'interessarà ...