Pàgina d'inici > Noticies > Entrevistes > Església de Barcelona

La Seva voluntat

Entrevista a l’oftalmòleg Joaquim Fontanals, que gràcies a la seva feina ha descobert un lloc de trobada amb Déu

L’oftalmòleg Joaquim Fontanals té, en la seva professió, el lloc de trobada amb Déu, on es compromet “a cercar-lo, a buscar el seu rostre”, a involucrar-se “en el dolor o en la incapacitat, com un gest d’amor, com una forma de caritat i com una manera d’agradar a Déu”. El Dr. Fontanals assegura que mai no ha començat cap cirurgia sense pregar a Déu “que es faci la seva voluntat ”. “Són moltes les vegades que m’he quedat sorprès dels esdeveniments quirúrgics i de l’èxit assolit”, afegeix.

Per què creu en Déu?

Perquè soc conscient que he rebut la vida com un obsequi; no la tinc com un dret. Déu és el creador que m’abraça i que rau en mi. Se m’ha fet visible a la intel·ligència a través de les coses creades. Si resto atent puc percebre Déu en el rostre d’una persona que em mira, en la bellesa d’una flor, en el silenci que hi ha al meu voltant, en una església que em fa pensar en quelcom que transcendeix, sobrepassa aquest món.

La Bíblia és el seu llibre de capçalera. Per què l’atrau amb tanta força?

La Bíblia em captiva i em sedueix; m’apropa a Déu i, en definitiva, a Jesús. Em parla i em connecta directament amb la meva història més personal. M’atrau perquè cada vegada em pregunta més, i em qüestiona més; no és un llibre de respostes donades. Hi vaig descobrint, com més la llegeixo, el discerniment entre “el que diu” i no tant el “com ho diu”. Representa un anhel per saber què és allò que em vol dir Déu.

De què li està més agraït a Déu ?

De tenir-lo com a Pare. Jesús, quan em revela el “Parenostre”, empra una expressió que evoca una meravellosa història d’amor. Un mot que identifica compromís, responsabilitat. Hi ha un Pare que vetlla per mi -durant la foscor de la nit i durant la llum del dia- i jo soc el seu estimat.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 10 de juny

T'interessarà ...