La salvació ve a través dels pobres

Els teòlegs jesuïtes proposen el descentrament des de les diverses tradicions espirituals

El centre de Cristianisme i Justícia porta anys oferint aquests cursos de descentrament on els teòlegs jesuïtes Jaume Flaquer amb un punt de vista des de l’Islam, Xavier Melloni des del hinduisme i Josep Giménez des del cristianisme, aborden diferents temes religiosos. El fil conductor d’enguany és: “El descentrament a través dels petits, els pobres i els marginats”.

En la sessió d’aquest dilluns, Pep Giménez va presentar el triple descentrament del creient per trobar Déu. Va introduir el tema a partir de diferents textos del Pentateuc, que conviden a un descentrament en identificació amb els pobres. Va continuar amb el missatge dels profetes que van anunciar una santificació no només personal, sinó un camí per arribar a Déu en obertura als últims. Va acabar amb la tesi que “el cristià es troba amb Déu en els pobres”.

Les altres confessions

La sessió va acabar amb l’aportació dels altres dos jesuïtes des de l’islam on la proximitat amb els pobres no és tant una opció sinó una obligació, ja que si hi ha pobres és perquè els que no ho són s’han aprofitat o explotat a aquests. L’hinduisme, en canvi, entén el descentrament des d’una qüestió d’equilibri amb tot el que ens envolta, tant persones com natura.

T'interessarà ...

22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món