La Sagrada Família presenta el pla per regularitzar la llicència d’obres

El Pla Especial inclou el conjunt del projecte de Gaudí i una sèrie de millores en l’entorn a càrrec de la Junta Constructora

La Junta Constructora de la Sagrada Família ha presentat a tràmit aquest matí, en el consistori de la ciutat, el Pla Especial urbanístic. Aquest permetrà que el temple pugui sol·licitar les llicències i els permisos per finalitzar-ne la construcció. Així, l’acord preveu, també, la gestió d’una sèrie de millores en la urbanització, la mobilitat, el transport públic i el manteniment de l’espai públic de l’entorn de la Basílica. El passat 18 d’octubre, doncs, ja va haver la signatura i presentació del conveni entre el temple i l’Ajuntament de Barcelona per regularitzar les obres.

Resultat d’un treball conjunt

El conveni és resultat d’un treball conjunt que s’ha dut a terme els dos darrers anys. La finalitat ha estat redactar els instruments legals necessaris per regularitzar la situació urbanística de les obres del temple. També s’ha buscat trobar el millor encaix d’aquestes i el seu funcionament en l’entorn immediat. La primera fase de l’acord contempla la redacció d’un Pla Especial. És important subratllar que inclou el conjunt del projecte de Gaudí. Ara bé, val a destacar que planteja, en una fase posterior, l’execució del nàrtex de la Glòria.

Acord que contempla millores

L’acord contempla, també, la gestió d’una sèrie de millores. Aquestes s’inclouen en matèria de mobilitat, urbanització i entorn, que seran a càrrec de la Sagrada Família. És a dir, es contribuirà econòmicament, entre altres aspectes, al finançament del dèficit del transport públic de la ciutat, a la reurbanització dels carrers que envolten la Basílica i a les despeses de neteja, vigilància i agents cívics encarregats de pacificar l’entorn del temple.

Font: Sagrada Família

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

11 Octubre, 2019
Arriba als cinemes una nova adaptació del Joker, catalogada com «la pel·lícula imprescindible de l'any»
11 Octubre, 2019
El bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Antoni Vadell presideix la missa d’inici de curs dels joves universitaris catòlics: «La universitat no és només obrir la porta al coneixement, també hem d’obrir els nostres cors»
10 Octubre, 2019
La seva cosina, Dolors Casanovas, ens descobreix el perfil humà del futur beat: “El seu confessor va donar-li una sagrada forma tot dient: «si mai et veus molt apurat pren-te-la»"