Pàgina d'inici > Noticies

La Sagrada Família presenta, a Loreto, una exposició itinerant

El Cardenal Sistach, aprofitant el seu viatge a Itàlia, ha visitat l’exposició. En ella, es mostra l’arquitectura de Gaudí per tal de compartir l’experiència espiritual i estètica de la Basílica La Junta Constructora de la Sagrada Família ha inaugurat una exposició sobre el temple, la seva història i el seu futur a la localitat italiana [...]

El Cardenal Sistach, aprofitant el seu viatge a Itàlia, ha visitat l’exposició. En ella, es mostra l’arquitectura de Gaudí per tal de compartir l’experiència espiritual i estètica de la Basílica

La Junta Constructora de la Sagrada Família ha inaugurat una exposició sobre el temple, la seva història i el seu futur a la localitat italiana de Loreto, que acull el Santuari de la Santa Casa de Loreto, un lloc de peregrinació catòlica fortament vinculat als orígens de la Sagrada Família. La mostra, que estarà disponible fins al 12 de gener del 2014, es basa en tres grans parts -introducció, Antoni Gaudí i Sagrada Família- que permeten captar i entendre la forma i el contingut de la Basílica. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, ha visitat l’exposició sobre la Sagrada Família, aprofitant el seu viatge a Roma amb motiu de la reunió del Pontifici Consell de Laics.

L’exposició itinerant, que inclou elements de la religió, l’art i l’arquitectura, mostra el mètode experimental de Gaudí i el missatge religiós que acull la Basílica, amb el propòsit de compartir amb tots aquells que la visitin l’experiència espiritual i estètica que Gaudí va proposar.

Què s’hi pot trobar?

Cadascuna de les seccions en les que es divideix l’exposició està composta, a la seva vegada, per altres subseccions petites que expliquen els orígens de la Basílica, les diferents fases de la construcció i les seves característiques arquitectòniques, així com l’anàlisi estructural de la profunda espiritualitat que s’hi respira i el missatge religiós continguda en ells.

El material de l’exposició es compon de nombrosos panells que combinen text, imatges, gràfics i està complementat, alhora, per dos audiovisuals i un model que mostra com el temple serà després de la seva finalització. També s’ofereix l’oportunitat de realitzar una visita virtual a l’interior del temple.

A la mostra itinerant, també es pot veure una reproducció del bust d’Antoni Gaudí, realitzada per l’artista Josep M. Subirachs, i una creu feta per l’escultor Carles Mani, encarregat pel propi Gaudí. L’exposició es tanca amb una sala dedicada a l’oració i la meditació, espai que recrea l’interior de la Basílica.

Difondre l’essència de la Basílica

Aquesta iniciativa té com a objectiu portar des de Barcelona fins a Loreto la grandesa espiritual i la bellesa que caracteritzen la Basílica de la Sagrada Família. Els seus elements arquitectònics i ornamentals fan sempre referència al missatge cristià, com es continua posant de manifest en totes aquelles aportacions tècniques, artístiques i simbòliques que s’hi segueixen realitzant i que fan d’ella una obra d’art total, admirada anualment per prop de tres milions de visitans.

T'interessarà ...