La Sagrada Família, present també a Mallorca

La Junta Constructora presenta a Palma una exposició itinerant sobre la Basílica que serà inaugurada el proper dilluns pel Cardenal Sistach

La vinculació de Gaudí amb Palma queda palesa en la Catedral mallorquina. L’arquitecte, que va dotar de llum elèctrica i espai l’església balear, també va treballar en el baldaquí de l’altar major, fet en ferro i vidre. Aquest lligam es trasllada al temps actual en forma d’exposició itinerant. I és que el Cardenal Sistach -com a president de la Junta Constructora de la Sagrada Família- inaugurarà, el proper dia 28 de juliol, a Palma de Mallorca, una exposició sobre el temple, la seva història i el seu futur. En ella, es mostra l’arquitectura de Gaudí i el missatge religiós de la Basílica de la Sagrada Família.

Any Campins-Gaudí

L’exposició s’emmarca en el centenari de la restauració de la Catedral de Mallorca per part de Gaudí que va ser contractat pel bisbe Campins. Es pretén, per tant, reconèixer l’impuls reformador del bisbe de Mallorca i donar a conèixer Gaudí com a creient. L’any Campins-Gaudí (2014-2015) se celebra amb tot un seguit d’actes, conferències i exposicions.

Gaudí a Mallorca

Ara fa 100 anys, Gaudí i Campins van portar a terme la reforma de la Seu de Mallorca. Els dos eren seguidors del moviment litúrgic que, des de mitjans del segle XI, postulava la participació de tots els fidels en l’eucaristia i que va desembocar en el Concili Vaticà II.

Amb la reforma de la Catedral Gaudí va dotar de llum i espai a la Seu. La intervenció més important, almenys pel volum, va ser el baldaquí de l’altar major, fet en ferro i vidre. Gaudí també va ser el responsable de fer entrar a la catedral mallorquina la llum elèctrica, gràcies a unes làmpades dissenyades per ell. Per altra banda, també va potenciar l’entrada de llum natural amb uns vitralls.

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món