Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

La Sagrada Família convida a descobrir “Il grande Mistero”

Barcelona acull l'estrena de la gira internacional que el tenor italià Andrea Bocelli dedica a l'Evangeli de la Família

Després de tants anys de l’existència de la Sagrada Família ja es pot dir que el somni d’Antoni Gaudí s’ha fet realitat. El desig de l’arquitecte que el temple fos un “Kerygma”, missatge de l’amor de Déu, es va plasmar en cada una de les interpretacions musicals que van tenir lloc a l’estrena mundial de El gran Misteri. L’Evangeli de la Família amb el mestre Andrea Bocelli  

Peces com l’Hallelujah de Handel, l’Ave Maria de Bach o de Schubert, van ressonar entre els murs del temple fent arribar aquest missatge del misteri de la família cristiana. Un missatge que el tenor de la toscana va entonar juntament amb la violinista ucraniana Anastasiya Petrishak,  amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el cor de la Polifònica de Puigreig.

“Cantar és propi del qui estima”

Abans de l’inici del concert, es van llegir les paraules del president del Pontifici Consell per a la Família, Mons. Vincenzo Paglia, el qual va excusar la seva participació a l’acte per motius personals. Paglia va convidar a “contemplar la bellesa de la Sagrada Família” amb l’harmonia invisible de la música que “permet al cor acollir de la forma més viva les petjades les Gran Misteri”. “Cantar és propi del qui estima”, acabava amb aquesta cita de Sant Agustí i convidant a tots els assistents a gaudir del concert deixar que “la bellesa de la música” arribi al cor perquè el “Gran Misteri es rebel·li”.

Naturalesa i música clàssica

Entre els convidats destacava l’alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, així com el nunci del Vaticà a Espanya Mons. Renzo Fratini, en representació de Mons. Vinzcenzo Paglia, assegut al costat del cardenal arquebisbe Dr. Lluís Martínez Sistach.

Tot el públic va poder escoltar un gran recull de peces de música clàssica de reconeguts compositors com Bach, Schubert, Rossini, Caccini, Händel, Mozart, Bizet, Mascagni, etc. Alguns convidats, molts provinents de les parròquies de la diòcesi, van poder sentir per primera vegada la màgia del Nabucco de Verdi, l’Agnus Dei de Bizet o la Lacrimosa de Mozart, que convidaven a contemplar la naturalesa que intueix l’arquitectura del temple amb uns altres ulls.

“El motor del món i de la història”

L’arquebisbe de la capital catalana, va prendre la paraula al final de l’acte per agrair la decisió d’escollir la Basílica com escenari del tret de sortida de la gira internacional. Una primera actuació en un temple que uneix el significat de “pau, amor i família”. Segons el Cardenal, un somni fet realitat per Antoni Gaudí, ja que amb la música l’obra magna de l’arquitecte per fi havia esdevingut “un Kerygma, anunci clar de l’amor de Déu de cada persona”.

Va aprofundir en el significat del misteri de la cristiana, que esdevé “el motor del món i de la història”, i com cada un de nosaltres “construïm la pròpia personalitat de la família”. Tal com va expressar “les relacions de les famílies amb les comunitats cristianes són determinants per a fer visible i viure aquest “gran misteri que és l’Evangeli de l’amor i de la Família”.

Per acabar, es va interpretar “The Prayer Foster” una de les cançons més esperades i de més èxit interpretades pel mestre Boccelli, la qual va tancar l’acte i acomiadar a tots els assistents. 

“El meu únic desig és cumplir la voluntat de Déu”


Ramon Ollé.- Quina impressió li suposa estar avui a la Sagrada Família? Un dels temples més importants del món, en referència al número de visitantes… És per a nosaltres un honor tenir-lo aquí.

Andrea Bocelli.- Per mi és un gran honor estar aquí, perquè actes com aquest no es fan habitualment. Per a mi és una gran responsabilitat, un gran honor,  perquè concerts com aquest no s’acostumen a fer. Sobretot, com deia, també desitjo que aquest concert sigui un gran moment d’oració.

RO.- Per què vostè s’ha compromès amb aquest projecte, anomenat El gran Misteri. Què n’espera d’ell? Què s’espera d’aquesta gira arreu del món, interpretant aquest recital en diverses grans ciutats?

 AB.- Jo no espero res. El meu únic desig és cumplir la voluntat de Déu de la manera més convenient. De manera que com deia Sant Agustí que qui canta, prega dues vegades.

Espero que ho aconseguim en aquest concert vertaderament extraordinari. Moltes gràcies. 

T'interessarà ...