Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

La Sagrada Família col·loca la primera porta de la Façana del Naixement

Segons les previsions, es calcula que pel 2015 les quatre portes que preveu el projecte ja estaran instal·lades

La Basílica de la Sagrada Família ja ha instal·lat una de les quatre portes que constituiran l’entrada de la Façana del Naixement. Aquesta, feta de bronze i amb unes dimensions de 7×3 m, es troba ubicada al pòrtic central de la Caritat. El disseny de les portes de la Façana del Naixement ha estat presentat i aprovat per la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, ja que des de l’any 2005, la Façana del Naixement i la cripta del temple formen part del Patrimoni Mundial de la Unesco. 

La Façana del Naixement exposa els principals esdeveniments dels primers anys de vida de Jesucrist en un conjunt escultòric i ornamental replet d’optimisme i alegria, on tota la creació celebra el Naixement. Les portes encaixen en aquest context i estan inspirades en la natura. Cada porta és diferent; la que s’ha instal·lat avui, és plena d’heura, de fulles i flors de carbassa i flors de lliri. També hi ha diferents insectes com ara escarabats, xinxes, vespes, mosques, llagostes, papallones, centpeus, grills, abelles, marietes, erugues, aranyes, formigues i libèl·lules. El color que domina és el verd, que s’ha aconseguit a partir del procés de corrosió del bronze

Previsió pel 2015

El projecte, obra de l’escultor Etsuro Sotoo, es preveu que finalitzarà l’any 2015. Des de l’any 1978 col·labora amb el temple, primer amb la restauració  i execució del grups escultòric del portal del Roser i de la façana del Naixement, destruïts durant la Guerra Civil, i ara, amb les portes d’aquesta façana.

 

T'interessarà ...