La Sagrada Família acull la Missa del Dia del Seminari

El Cardenal Lorenzo Baldisseri, en la seva homilia: “Aquesta basílica és un lluminós punt de referència per a les famílies de tot el món” Tres circumstàncies van donar especial solemnitat a la celebració del Dia del Seminari a la basílica de la Sagrada Família: la celebració del Dia del Seminari, per ser el diumenge més [...]

El Cardenal Lorenzo Baldisseri, en la seva homilia: “Aquesta basílica és un lluminós punt de referència per a les famílies de tot el món”

Tres circumstàncies van donar especial solemnitat a la celebració del Dia del Seminari a la basílica de la Sagrada Família: la celebració del Dia del Seminari, per ser el diumenge més proper a la festa de Sant Josep; l’especial convocatòria a les congregacions religioses que tenen a Sant Josep o a la Sagrada Família en el seu noms o en els seus carismes; i el fet que la celebració de l’eucaristia, convocada pel Cardenal Sistach, fos presidida pel cardenal Lorenzo Baldisseri, nomenant cardenal fa poc pel Papa Francesc i secretari del Sínode dels Bisbes.

Benvinguda a Barcelona

El nostre Cardenal Arquebisbe va fer referència a totes aquestes circumstàncies en les paraules de benvinguda al cardenal Baldisseri. Li va agrair la seva presència i el fet de presidir l’eucaristia a la basílica dedicada a la Sagrada Família.

Al final de la celebració, el Dr. Martínez Sistach, oferí al cardenal Baldisseri una artística reproducció d’un mosaic dissenyat pel mateix Gaudí que porta les inicials dels noms de Jesús, Josep i Maria. “Li oferim –va dir el nostre Cardenal- perquè ho tingui com a record de la seva estada a Barcelona, i li prego que quan vegi el sant Pare- que el veu molt sovint- li vulgui dir que a la basílica de la Sagrada Família hem pregat especialment per les seves intencions en aquesta eucaristia, en complir-se el primer aniversari de la seva elecció. Li agraeixo novament Sr. cardenal Baldisseri, la seva visita i les seves paraules i li demano que, de retorn a Roma, vulgui pregar per nosaltres”.

Concelebrants

Van concelebrar l’eucaristia el nostre Cardenal Arquebisbe, el Bisbe Auxiliar, els Vicaris Episcopals, el Secretari General i Canceller, el delegat de Catequesi, el delegat de Pastoral Familiar, el rector del Seminari amb l’equip de formadors del centre i cinquanta sacerdots més, tant diocesans com religiosos, entre els quals hi havia el P. Jesús Díaz Alonso, superior general dels Fills de la Sagrada Família, fundats per Sant Josep Manyanet, i el P. Josep M. Blanquet, secretari general de la mateixa congregació. A la pregària eucarística es va fer menció de Sant Josep Manyanet, inspirador del temple, i una de les pregàries la va resar el pare Jesús Díaz, superior general de la congregació manyanetiana.

Un gran elogi de Gaudí

El cardenal Baldisseri va dir l’homilia, alternant el català i el castellà, amb una dicció gairebé perfecta dels dos idiomes. Els dos Sínodes sobre la família -o millor dit, “una assemblea en dues etapes: la del mes d’octubre de 2014 i la de l’any 2015”, com va dir el cardenal Baldisseri- i la figura de Gaudí van estar molt presents en l’homilia del secretari del Sínode dels Bisbes.

“Aquest meravellós temple de la Sagrada Família –va dir el Mons. Baldisseri- és un lluminós punt de referència per a totes les famílies; és un veritable tresor d’art i d’espiritualitat”. De la basílica de Gaudí va dir que és un “signe eminent de la grandesa del matrimoni i de la família” i “un triomf artístic i místic de la Sagrada Família”. Va tenir paraules sobre el proper Sínode dient que es proposa donar resposta als reptes que se li plantegen avui a la família, que és objecte d’”un acarnissament ideològic que no té precedents en la història”.

Famílies, religioses i religiosos

A la celebració, a la que van assistir 2500 persones, hi havia molts joves i famílies amb els seus fills, que tenien dificultats per estar quiets, però que donaven un to familiar a tota l’assemblea.

En quan a la presència de religioses i religiosos, com ja s’ha dit, s’havia convocat a aquesta celebració les congregacions de vida consagrada de l’arxidiòcesi que porten el nom i l’advocació de Sant Josep i de la Sagrada Família. Com en anys anteriors, abans de començar la celebració de l’eucaristia es va introduir a la basílica la imatge de Sant Josep que hi ha al santuari de Sant Josep de la Muntanya, portada des de la parròquia de Santa María de Gràcia per l’associació Joves de Sant Josep.

 

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost