Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

La Sagrada Família acull la benedicció i l’eucaristia de Diumenge de Rams

La Basílica congrega una gran multitud de feligresos en record a l’última entrada de Jesús a Jerusalem

La Basílica de la Sagrada Família, com la gran majoria d’esglésies de la ciutat comtal, va viure com cada any la celebració de Diumenge de Rams, la festivitat litúrgica que inicia el cicle de festes de Setmana Santa. Mons. Sebastià Taltavull va presidir la celebració tot recordant l’entrada de Jesucrist a Jerusalem.

La cerimònia es va iniciar a l’interior del Temple on els feligresos esperaven impacients. A continuació, una gran multitud de gent, – tant feligresos com visitants encuriosits –, es va congregar davant la façana de la Passió, on va tenir lloc la lectura de l’evangeli. Seguint la línia del Papa Francesc, que demana “pastors amb olor a ovella”, Mons. Sebastià Taltavull es va mesclar entre la multitud per a fer la benedicció de les palmes, palmons, branques d’olivera i de llorer, tal com marca la tradició.

Homilia del bisbe Taltavull

La vetlla conclogué a l’interior de la Basílica amb la Missa de la Passió del Senyor. En la homilia, el bisbe auxiliar va voler destacar la invitació del Papa Francesc a acompanyar a Jesús clavat a la creu, de la mateixa manera que cal acompanyar a tots aquells que pateixen els efectes de les tragèdies o adversitats, com és el cas dels afectats per l’accident aeri als Alps francesos: “Són moments en que hem de buscar la veritat del consol i transformar l’espera en esperança, moments que també ens donen l’oportunitat joiosa de la trobada amb Crist”. “La seva creu ha d’il·luminar-los. El moment és significatiu. És l’hora de l’entrega, la màxima expressió del Déu que en la persona del seu fill Jesús ens demostra com estima la humanitat i dóna la vida per ella. El major misteri d’amor fet realitat en la història de les persones i els pobles”.

 A continuació, Mons. Sebastià Taltavull va recordar la necessitat de rememorar i contemplar el moment dramàtic de la mort de Jesucrist i  el triomfant de la seva resurrecció, “per tal d’associar al misteri que explica la decisió de complir la voluntat del seu pare”.

La Sagrada Família va celebrar aquesta festivitat amb gran joia, en un dia on els nens i nenes, palmes i palmons van ser els protagonistes. 

T'interessarà ...