Pàgina d'inici > Noticies

La revista Documents d’Església publica una antologia de Joan Pau II

[Abadia de Montserrat / Oscar Bardaji] Amb motiu de la seva propera beatificació el primer de maig En el número 981-982 hi ha un recull que conté extrets de les seves catorze encícliques, la selecció d’una vintena dels textos més decisius del pontificat i algunes de les al·locucions en què va fer ús del català [...]

[Abadia de Montserrat / Oscar Bardaji]

Amb motiu de la seva propera beatificació el primer de maig

En el número 981-982 hi ha un recull que conté extrets de les seves catorze encícliques, la selecció d’una vintena dels textos més decisius del pontificat i algunes de les al·locucions en què va fer ús del català

La revista Documents d’Església, que dirigeix el P. Bernabé Dalmau, acaba d’editar una antologia amb textos de Joan Pau II, tot coincidint a la seva beatificació, que tindrà lloc a la Basílica de Sant Pere del Vaticà el proper 1 de maig. Concretament, en el número 981-982, que porta per títol En la beatificació de Joan Pau II, hi ha un recull que conté extrets de les seves catorze encícliques, la selecció d’una vintena dels textos més decisius del pontificat i algunes de les al·locucions en què va fer ús del català. El quadern correspon als dos números del mes d’abril i es clou amb un índex cronològic de la seixantena dels documents més importants amb la referència de la seva publicació en la revista.

Documents d’Església és publicació quinzenal, fundada l’any 1966 pel P. Hilari Raguer i editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Des de 1987, el seu director és el P. Bernabé Dalmau. La revista va néixer en acabar el Concili Vaticà II com una necessitat d’omplir el buit que representava la inexistència dels principals textos eclesials en català. L’oportunitat de l’edició queda avalada per aquests quaranta-cinc anys d’edició ininterrompuda i per l’acceptació per part d’un públic necessàriament limitat però constant. Si bé actualment hi ha més mitjans d’informació religiosa i de divulgació de textos, els lectors de la revista n’aprecien la qualitat literària del català i, sobretot, la publicació sistemàtica dels principals documents, no sols del papa i dels organismes romans, sinó també d’episcopats, així com comunitats de base. Més enllà de la utilitat puntual de tenir un document a l’abast, el pas dels anys fa de la revista una obra de consulta, ja que cada any se’n publiquen els índexs.

Les característiques dels últims pontificats han motivat també una certa reducció dels textos editats, en profit dels que tenen el nivell més alt d’autoritat. La revista, però, no ha renunciat a traduir de tant en tant ni estudis doctrinals ni comentaris lliures. Això li dóna un to diferent del que podria ser un butlletí oficial interdiocesà, ja que els textos oficials alternen amb documents de frontera i àdhuc d’opinió. Es mostra, doncs, oberta a la realitat del que passa a l’Església, però dins els límits de publicació de documentació.

T'interessarà ...