Pàgina d'inici > Noticies

La Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol agraeix el llarg servei realitzat per Mn. Francesc Raventós i Pujol

Ha estat rector d’aquesta casa durant 43 anys, molts anys com a braç dret de Mons. Ramon Daumal, que fou bisbe auxiliar de Barcelona El succeeix com a nou director de la Residència Mn. Joan Rodríguez Gómez, que compaginarà aquest càrrec amb el de director espiritual del Seminari Diocesà “Mossèn Raventós ha fet de la […]

Ha estat rector d’aquesta casa durant 43 anys, molts anys com a braç dret de Mons. Ramon Daumal, que fou bisbe auxiliar de Barcelona

El succeeix com a nou director de la Residència Mn. Joan Rodríguez Gómez, que compaginarà aquest càrrec amb el de director espiritual del Seminari Diocesà

“Mossèn Raventós ha fet de la Residència Sacerdotal una veritable família; aquesta casa no seria com és sense la seva dedicació de més de 40 anys”, va dir el cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, en l’acte d’homenatge que tota la Residència va voler dedicar a qui n’ha estat rector durant quaranta tres anys.

L’acte es va celebrar el dijous 12 de desembre al migdia, i fou l’ocasió oportuna per manifestar pels 60 sacerdots acollits a la Residència Sacerdotal de Sant Josep Oriol que han expressat el seu agraïment a Mn. Francesc Raventós i Pujol, canonge de la catedral de Barcelona, que durant 43 anys ha estat el rector d’aquesta Residència que acull els sacerdots jubilats dels tres bisbats de la província eclesiàstica barcelonesa: Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat.

L’acte ha estat  també l’ocasió de la presa de possessió de Mn. Joan Rodríguez Gómez, que ha estat els últims anys rector de la parròquia de la Mare de Déu de Betlem, a Barcelona, i que actualment és el director espiritual del Seminari Conciliar de Barcelona. Mn. Joan Rodríguez compaginarà el seu càrrec al Seminari amb el de director de la Residència Sacerdotal, a la que també seguirà vinculat Mn. Francesc Raventós.

L’acte del traspàs en la direcció de la casa del carrer Joan Güell, 198-200, al barri barceloní de Les Corts, s’ha produït al terme d’un àpat de germanor que ha presidit el Dr. Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona. L’han acompanyat Mn. Francesc Raventós i Pujol; Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona; Mons. Pere Tena, bisbe auxiliar emèrit de Barcelona; Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, i Mn. Jaume Berdoy, en representació de Mons. Agustí Cortés, que per causa d’una intervenció quirúrgica no ha pogut estar present en aquest acte.

També hi han estat presents en l’acte d’homenatge altres membres del Patronat de la Fundació de la Residència Sacerdotal: Mn. Josep Mª Turull, Mn. Josep Serra, Mn. Josep Mª Jubany i el Sr Ramón Lóbez, secretari del Patronat. També hi eren presents la totalitat dels residents, així com la comunitat de quatre religioses Hospitalàries de la Santa Creu i el personal auxiliar de la casa.

Paraules del cardenal Martínez Sistach

“Estem celebrant un acte de reconeixement a una persona molt estimada per tots i que ha fet un preuat servei a aquesta institució. Desitjo, en aquests moments, subratllar sobretot aquestes tres coses”, va dir el cardenal Martínez Sistach.

“En primer lloc, que Mn. Francesc Raventós ha estat sempre molt fidel i generós en tot allò que els successius bisbes de Barcelona li han demanat. No ha tingut gaires càrrecs, perquè ha viscut una profunda entrega als serveis que li han demanat els bisbes”. 

“En segon lloc –continuà dient el cardenal-, desitjo dir a Mn. Raventós que les diòcesis de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat li volem agrair a Mn. Francesc Raventós el seu llarg servei i la seva llarga gestió com a rector durant 43 anys. Aquesta casa no seria la llar familiar que és sense la seva constant dedicació. Exercí tants anys com a rector de la mateixa li ha exigit hores, entrega, generositat i diàleg”. 

“Finalment, desitjo subratllar el resultat d’aquesta dedicació de Mn. Raventós que ha fet d’aquesta casa una veritable família, una comunitat fraternal i familiar. En nom dels tres bisbats, et diem: gràcies per tot el que has fet, Mn. Raventós! Que Déu t’ho pagui!”. 

En nom dels bisbes de les tres diòcesis, el cardenal Martínez Sistach ha fet ofrena a Mn. Raventós d’un llibre tot dient-li: “En un dia com avui cal deixar parlar al cor, i per això et volem fer un obsequi que expressa quelcom que sabem que portes especialment en el teu cor: un llibre sobre la Sagrada Família, d’Antoni Gaudí”.

T'interessarà ...