Pàgina d'inici > Noticies > Bisbe Taltavull

La Primera Comunió

Avui diumenge molts nens i nenes rebran la Primera Comunió. En aquest dia tan important, el bisbe Sebastià Taltavull dóna un missatge als pares

Avui diumenge molts nens i nenes rebran la Primera Comunió. En aquest dia tan important, el bisbe Sebastià Taltavull, president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi, dóna un missatge als pares: “Que estimin molt els seus fills i, com a signe d’aquesta estimació, que vetllin el seu creixement cristià fins que arribin a la fe adulta. Que els ensenyin a pregar, però fent-ho primer ells i amb aquella tendresa que té més en compte el testimoni que les paraules.”

Quin és el paper dels pares?

Els pares són els primers educadors de la fe dels seus fills. És cert que Déu també ofereix altres camins i mitjans quan la família és indiferent o no ajuda. Aleshores, la comunitat cristiana col·labora de moltes maneres perquè no hi hagi un buit educatiu i ofereix, entre altres mitjans, una catequesi progressiva adaptada a cada edat, des de la infància fins a l’adultesa. La formació dels adults és prioritària per poder assegurar el creixement cristià de tots.

 

Com valoreu el treball en catequesi que heu fet al llarg d’aquests anys?

Com una excel·lent oportunitat per ajudar a fer camí, i fer camí junts, en comunitat, però sobretot com quelcom que m’ha ajudat sempre personalment a exercir el meu ministeri pastoral.

 

Com ha canviat la manera de transmetre la fe?

Ha canviat el concepte de persona, de família i de societat; han canviat el llenguatge i els mitjans de comunicació; la fe ha perdut rellevància social i la seva proclamació pública troba resistència. Avui cal el testimoni personal i un tipus de transmissió cordial que asseguri processos de creixement. Hem d’estar molt atents i ser creatius; això sí, des d’una fe ferma en Jesucrist i la confiança de comptar amb una comunitat cristiana de referència.

 

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full dominical del 10 de maig.

T'interessarà ...