La Pere Tarrés atorga més de 12.000 beques aquest estiu

4.171 infants en situació de vulnerabilitat social han gaudit de les colònies i casals d’estiu de l’entitat

Aquest estiu, 4.171 infants en situació de vulnerabilitat social han tingut l’oportunitat de poder participar en 12.175 activitats de colònies i casals d’estiu. La Fundació Pere Tarrés torna a superar-se en les seves beques gràcies a la campanya “Ajuda’ls a créixer”. Una campanya que ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya; del Govern de les Illes Balears; l’Ajuntament de Barcelona; la Diputació de Barcelona; la Diputació de Tarragona; el 0,7% de l’IRPF per “altres finalitats socials” i la col·laboració de diverses organitzacions, empreses i particulars. En total, la Fundació Pere Tarrés ha destinat més d’un milió d’euros a aquests ajuts.

 Com aconseguir una beca

Per concedir les beques, la Fundació Pere Tarrés realitza un rigorós procediment per analitzar la situació socioeconòmica de cada nena o nen, i assignar-li l’activitat d’educació en el lleure més adient. La satisfacció dels infants i les famílies que hi participen queda reflectida en els comentaris que fan arribar a l’equip d’educadors.

Amb aquesta campanya, la Fundació Pere Tarrés pretén que cap infant es quedi sense colònies ni casals d’estiu a causa de les dificultats socioeconòmiques de les seves famílies i així garantir l’accés a l’educació en el lleure de tots els nens i nens. De fet, per a molts d’aquests infants, aquests dies de colònies i casals suposen un trencament amb la seva realitat quotidiana. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores pendents d’ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies destaquen essencial per al seu creixement com a persones.

Distribució dels infants becats

TIPUS D’ACTIVITATInfants becats
Activitats dels Centres d’esplai i Centres socioeducatius (federats i adherits)1.902
Activitats pròpies de la Fundació Pere Tarrés a les cases de colònies i casals609
Colònies socials 
Begues (Baix Llobregat). 3 torns de colònies de centres oberts municipals gestionats per la Fundació Pere Tarrés132
Tiana (Maresme). 8 torns de colònies de centres oberts municipals gestionats per la Fundació Pere Tarrés362
Mallorca. 1 torn de colònies55
Colònies per infants de centres tutelats de la Generalitat de Catalunya  (CRAES)35
Colònies dels Centres socioeducatius Poblenou i Poble-sec, de la Fundació Pere Tarrés147
Colònies per a infants amb sordesa23
Casals socials 
Barcelona (barris del Raval, Poblenou, Poble-sec, Ciutat Vella, Zona Franca)393
Badalona20
Granollers40
Montcada i Reixac30
Sabadell42
Molins de Rei20
L’Hospitalet de Llobregat33
Pineda de Mar60
Mataró80
Tarragona79
Ripollet36
Mallorca73
4.171

L’agost, el mes més difícil

El mes d’agost és el més dur pels nens i nenes en situació de pobresa. Disminueix molt l’assistència social i els recursos. Per això, la fundació ha incrementat les ofertes de colònies i casals per aquest mes tan difícil per a les famílies empobrides. Els més petits han pogut gaudir dels serveis socials, no només de Barcelona, sinó també de Badalona, Granollers, Montcada i Reixac, Sabadell, Molins de Rei, L’Hospitalet de Llobregat, Pineda de Mar, Mataró, Tarragona, Ripollet i Mallorca. Ciutats que han posat el seu gra de sorra perquè aquestes beques segueixin endavant.

Aquests 4.171 infants són part dels més 33.700 nenes i nens que aquest estiu han participat en les colònies i casals de la Fundació Pere Tarrés. Un cop finalitzades les colònies i casals d’estiu, la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer” de la Fundació Pere Tarrés continua treballant per facilitar la igualtat d’oportunitats dels infants en el seu accés a l’educació en el lleure durant el curs escolar a través de les beques per a colònies escolars i de l’activitat dels centres socioeducatius.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

20 Setembre, 2019
La trobada de la basílica de la Sagrada Família reforça la cooperació entre els directors de comunicació de grans empreses amb seu a Catalunya i l’Església Arxidiocesana de Barcelona