Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

La pèrdua de la biodiversitat

Mn. Peio Sánchez, professor d'antropologia teològica, dóna les claus per entendre la nova encíclica del Papa Francesc, 'Laudato Si'

Sobre la disminució de la biodiversitat, diu el Papa que “la pèrdua de selves i boscos implica al mateix temps la pèrdua d’espècies que podrien significar en el futur recursos summament importants, no només per a l’alimentació, sinó també per a la curació de malalties i per a molts serveis”.

“Cada any desapareixen milers d’espècies vegetals i animals que ja no podrem conèixer, que els nostres fills ja no podran veure, perdudes per sempre. La immensa majoria s’extingeixen per raons que tenen a veure amb alguna acció humana.”

Francesc afirma que “per causa nostra, milers d’espècies ja no donaran glòria a Déu amb la seva existència, ni podran comunicar-nos el seu propi missatge. No tenim el dret de fer-ho”. Més endavant el Papa indica que “de diverses maneres, els pobles en vies de desenvolupament, on es troben les més importants reserves de la biosfera, segueixen alimentant el desenvolupament dels països més rics a costa del seu present i del seu futur”.

“La terra dels pobres del Sud és rica i poc contaminada, però l’accés a la propietat dels béns i els recursos per satisfer les seves necessitats vitals els està vetat per un sistema de relacions comercials i de propietat estructuralment pervers”.

T'interessarà ...