Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

La Nit dels testimonis, un reforç en la nostra fe

Aquesta iniciativa, organitzada per la Delegació de Joventut juntament amb “Ajuda a l’Església Necessitada”, va comptar amb la presència del Cardenal Martínez Sistach

Un homenatge a tots els germans cristians que han perdut la vida defensant la seva fe. Escoltar el testimoni del que han fugit del seu país degut a les persecucions,  i  enfortir-se pregant per que aquests testimonis ens ajudin a ser forts en la fe i també perquè ells puguin vèncer totes les dificultats.

Amb aquesta voluntat, l’església de Santa Maria del Pi va acollir la segona Nit dels Testimonis que se celebra a Catalunya. Aquesta iniciativa, organitzada per la Delegació de Joventut juntament amb “Ajuda a l’Església Necessitada”, va comptar amb la presència del Cardenal Martínez Sistach, i amb la del director d’aquesta institució a nivell espanyol,  Javier Menéndez.

Testimonis

Aquesta emotiva vetlla de pregària va comptar amb tres testimonis colpidors. Experiències vitals plenes de valor i molta fe. Com la del pare Kenneth, prevere nigerià que va arribar a Europa en pastera, que va voler transmetre que l’esperança i la seguretat d’estar al costat de Jesucrist és el que l’ha ajudat a tirar endavant.

“Després de tot, sempre queda alguna cosa que no es mor en la persona: l’esperança. Aquesta esperança ens porta cap a un camí que ens apropa al Senyor i dono gràcies per tot el que és capaç de fer en la meva vida. Tot i que un pot arribar a pensar que no val per res, Déu sempre té per ell projectes grans per la seva vida. A través de la pregària, s’ha d’arribar a descobrir el pla que Déu té per a nosaltres”, destaca el P. Kennet.,

Històries de sacrifici i creença que enforteixen la fe dels que no tenen tantes dificultats per defensarla. El P. Douglas, ex soldat i prevere iraquià,  resisteix amb força, no es rendeix,  i demana, que els cristians de tot el món, els recordin . “Com a cristians, no només estem pels bons moments, sinó també pels dolents. Mai ens rendim, com Jesucrist tampoc ho hagués fet. Ell es va sacrificar sense queixar-se. Jo, que només sóc un petit servidor, un soldat de Déu, només vull que si finalment això ha d’acabat, si la meva comunitat queda destruida o jo he de morir, tinc l’esperança que gent com vosaltres recordi les nostres històries”.

Processó del Santíssim

Després de l’últim testimoni, el de la verge consagrada xinesa Josefina, es va fer una bonica processó del santíssim cap a l’altar, per posteriorment exposar-lo col·locant la sagrada forma a la custodia per beneir a tots els fidels.

Uns minuts de silenci i pregària per tots els cristians perseguits van posar punt i final a una nit que va ajudar a fer sentir que tots som i fem Església 

T'interessarà ...