Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

“La nit dels testimonis” arriba a Barcelona

Es tracta d'una Vetlla d'oració pels cristians amenaçats que serà presidida pel Cardenal Lluís Martínez Sistach i organitzada per la fundació pontificia Ajuda a l'Església Necessitada i la Delegació de Joventut

Testimonis i oració pels cristians amenaçats, aquest és el contingut de “La Nit dels Testimonis”, una vigília que organitza la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada juntament amb la Delegació de Joventut de l’ Arquebisbat de Barcelona per apropar a la Ciutat Comtal la realitat de l’Església que pateix la falta de llibertat religiosa, la guerra i la persecució al món. L’acte tindrà lloc el proper divendres 9 de maig, a les 20:00 h, a la Parròquia de Santa Anna (c/ Santa Anna, 29) i estarà presidit pel Cardenal Arquebisbe Lluís Martínez Sistach.

Testimonis

La vigília comptarà amb una primera part testimonial, en la qual diversos testimonis de l’Església que pateix parlaran de la seva experiència de fe en llocs on no hi ha llibertat religiosa. Aquest és el cas del Pare Antonio Aurelio, missioner trinitari que ha viscut durant anys al Sudan. Allà ha assistit a milers de cristians que són minoria amenaçada i discriminada en un país majoritàriament musulmà. El missioner s’ha dedicat de manera especial a rescatar nens esclaus.

Bashar Al Farah és un jove cristià sirià que va venir a Espanya fa un any fugint dels horrors de la guerra civil al seu país. Va poder aconseguir un visat per acabar els seus estudis de doctorat , però ha hagut de deixar a Síria a la seva família i amics, entre els estrèpits d’un conflicte que segueix en curs i que ha deixat ja més de 100.000 morts.

El Pare Benet Sánchez coneix també de primera mà els horrors de la guerra. Aquest missioner espiritano ha treballat durant 12 anys amb els nens orfes i més tard soldats de la guerra civil d’Angola. A més, ha difós entre els militars i les seves famílies la Paraula de Déu, repartint més de 5.000 Bíblies editades per la fundació Ajuda a l’Església Necessitada.

Exposició gràfica


El testimoni d’aquestes persones anirà acompanyat d’una exposició gràfica sobre cristians màrtirs l’any 2013, que completaran la visió de la realitat de la persecució en països com Pakistan, l’Iraq, Egipte o Nigèria. La Nit dels Testimonis finalitzarà amb una Exposició del Santíssim, oferta per l’Església que pateix.

T'interessarà ...