Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

La mística de Jesús, una relació d'amor i compromís

El Pare Agustí Borrell va ser el ponent convidat d'una nova xerrada dins del cicle de dinars d'aproximació a la figura del Senyor

El Pare Carmelita descalç i Professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, Agustí Borrell, va ser el protagonista de la nova xerrada del cicle de dinars d’aproximació a la figura de Jesús que organitza Pastoral Universitària al Seminari de Barcelona.

Sota el títol “La mística de Jesús”, la conferència del pare Borrell va abordar un tema que sempre genera gran varietat d’opinions. La ponència va centrar-se en quatre punts, que segons el carmelita, definien el que entenem per mística.

En primer lloc, el misticisme entès com una relació personal amb Déu. Alteritat i Proximitat. Déu com una figura distinta  al jo, però sempre pròxima. També va relacionar la mística amb l’amor. Com una relació d’amor a Déu, de pare a fill. Per tant, aquesta paternalitat acabava conduint a una relació d’obediència. Però per arribar a aquest punt era indispensable un darrer factor: el de l’elecció i el compromís. A partir de tots aquests arguments,  segons el pare Borrell, es podia construïr una idea del que entenem per mística dins un context cristià.

Proper dinar

El cicle de conferències s’atura fins el proper 15 de maig, data que servirà per tractar un nou tema d’aproximació a la figura del Senyor: “la tendresa de Jesús”

T'interessarà ...