La Mina acull una missa gitana pel beat gitano Cerefí Giménez

[Secretariat de Pastoral Gitana] La Mina acull una missa gitana pel beat gitano Cerefí Giménez Mig centenar de persones van assistir, el passat dia 8 de maig, a la Missa Gitana que, amb motiu de la festivitat del beat gitano Ceferí Giménez, va organitzar el Secretariat de Pastoral Gitana de l’Arquebisbat de Barcelona, que enguany [...]

[Secretariat de Pastoral Gitana]

La Mina acull una missa gitana pel beat gitano Cerefí Giménez

Mig centenar de persones van assistir, el passat dia 8 de maig, a la Missa Gitana que, amb motiu de la festivitat del beat gitano Ceferí Giménez, va organitzar el Secretariat de Pastoral Gitana de l’Arquebisbat de Barcelona, que enguany va tenir com a marc la Parròquia de la Mare de Déu de les Neus, al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

Nombroses famílies gitanes de la diòcesi es van aplegar per celebrar la festa del “Pelé”, nascut a Lleida el 1861 i assassinat a Barbastre el 1936, terciari franciscà i adoradornocturn, que va ser beatificat per Juan Pau II l’any 1997.

La celebració va estar presidida per Mn. Joan Muñoz i concelebrada pel rector, el P. Ramon Muray, SDB. També s’hi van fer presents, dels religiosos del barri, un altre salesià, un escolapi i quatre religioses del Sagrat Cor de Jesús. En la seva homilia Mn. Muñoz, prevere gitano, va proposar “l’oncle Pelé” com a model de vida cristiana i gitana: “Va passar pel món compromès amb la seva fe, vivint-la a través de l’Eucaristia i la pregària, sent un bon pare de família, ajudant gitanos i no gitanos en allò que podia i posant pau allà on se’l demanava que fes de mediador. Per això va ser assassinat, en intentar salvar un sacerdot que uns milicians volien detenir”.

En les pregàries dels fidels els gitanos van demanar espontàniament per a què els joves gitanos tinguis les oportunitats que els permetin demostrar les capacitats que Déu els ha donat. La celebració va estar animada per la música gitana de Rafael Reyes i Rafael Gil, al cant, i de Juan Manuel Vargas, al toc. De nou, espontàniament, algunes gitanes van ballar al final de l’Eucaristia. Posteriorment va tenir lloc un moment de germanor entre els assistents.

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida