La Mercè surt en processó cap a la Catedral

La patrona de Barcelona omple els carrers com a "signe de comunió d'una Església en sortida"

Fotografies: Ramon Ripoll

Amb motiu de la pròxima festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, que tindrà lloc el 24 de setembre, la patrona de Barcelona va sortir en processó des de la basílica, fins a la Catedral. El bisbe auxiliar Mons. Sergi Gordo va assistir a l’acte i va presidir la celebració de l’eucaristia, que va tenir lloc a continuació amb els fidels i que es van unir durant el seguici.

Processó i celebració

Un gran nombre de la feligresia barcelonina es va afegir a la processó amb cants de lloança a la Verge que anava precedida de les confraries i membres de la cúria. No hi va faltar la confraria de la Germandat de la Mare de Déu de la Mercè, encarregats d’organitzar tots els preparatius. L’encarregat de presidir la processó va ser el mercedari el P. Jesús Roy. 

La processó va arribar a la catedral de Barcelona entrant per la porta principal. La mare de Déu va travessar el cor, fins a situar-se en el presbiteri, on va estar present durant tota la celebració. 

«Som amb la Mare de Déu, som amb ella la nostra patrona». Així va començar l’homilia el bisbe Sergi Gordo, el qual va donar la benvinguda a tots els presents. Entre aquests, el rector de la Basílica parroquial de la mare de Déu de la mercè, Mn. Fermin Delgado, així com el Consiliari del Secretariat de germandats Mn. Gregori Manso Santos, així com els germans mercedaris. També va agrair la presència de l’Orde Sant Sepulcre i l’Orde Constantinià de Sant Jordi.

«Signe de comunió i sortida»

El bisbe Sergi, es va referir a la processó com un «signe de comunió d’aquesta Església que ha caminat pels carrers amb sortida». Va recordar les paraules de Jesús: «feu tot allò que Jesús us digui». «Jesús ens convida a actuar tal com la Mare de Déu, amb voluntat misericordiosa i a revelar que el Senyor surt al nostre encontre», va dir el bisbe. 

El bisbe va convidar als presents a actuar com els mercedaris que segueixen les passes de Sant Pere Nolasc, és a dir, «sempre lluitant per la persona, capaços d’ajudar a tots aquells que pateixen», exposava Mons. Gordo. 

La celebració va finalitzar amb l’entonació dels Goigs de la Mercè, que el mateix bisbe va citar: «Dels captius Mare i patrona, puig del cel ens heu baixat: Princesa de Barcelona, protegiu vostra ciutat».

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Octubre, 2019
La FJM inaugura el curs amb nou president i amb l’objectiu de potenciar els seminaris, accentuar la sintonització amb les preocupacions d’actualitat i ampliar la seva faceta internacional
21 Octubre, 2019
El Mes Missioner Extraordinari posa el seu punt final amb un Tren Missioner que fa parada a Catalunya i que finalitza el seu recorregut amb la Jornada Mundial del Domund