Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

La Mercè es passeja per Barcelona

La processó de la Mare de Déu va comptar amb la presència de diferents ordes de cavalleria, com el de Malta, el del St. Sepulcre o el de St. Jordi de Constantinoble

Un gran nombre de feligresos van assistir el passat dissabte a la processó de la Mare de Déu de la Mercè. La celebració, que va iniciar a la basílica batejada amb el nom de la Verge, va comptar amb la presència de diferents ordes de cavalleria, com el de Malta, el del St. Sepulcre o el de St. Jordi de Constantinoble.

També hi va haver diferents germandats, com la de la Mercè, o la de St. Jaume, que van ser els encarregats de portar a la Verge durant tot el trajecte. Va ser un recorregut amb una gran expectació.  Tots els feligresos  van seguir el camí venerant a la Verge, mentre que  els dos diaques, Mn. Jordi Albert Garrofé i Mn. Aureli Ortín,  i el rector, Mn. Joan Martínez Porcell., tancaven la processó.

Recorregut per plaça Sant Jaume i la Catedral

Primerament es va passejar la Mare de Déu per la plaça St. Jaume, per posteriorment acabar a la Catedral. Allí, en nom del Cardenal,  el degà de la Catedral Mn. Guiteras va tenir unes paraules dedicades a la Mare de Deu de la Mercè.

Un cop finalitzat el discurs, tots els feligresos van tornar a la Verge a la basílica de la Mercè, que com és habitual, va ser introduïda d’esquena, per a poder acomiadar-se de la gent.  

Ja per tancar l’acte, es va fer una pregària i una benedicció a tots els fidels, que ja tindran d’esperar fins l’any que ve per viure un dia tan especial.  

T'interessarà ...