Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

La Mare de Déu dels Dolors torna a passejar pels carrers de Badalona

Per segon any consecutiu, la Congregació dels Dolors ha recuperat la processó de la imatge pel casc antic de la ciutat

Amb motiu del dia de la Mare de Déu dels Dolors, els veïns del barri de Dalt la Vila de Badalona van poder participar en la recuperada processó de la imatge de la Verge, una talla barroca del 1628 que sempre ha gaudit d’una singular devoció entre els badalonins. Per segon any consecutiu, tot i una parada en la tradició de més de 60 anys, la Mare de Déu dels Dolors ha pogut tornar a caminar  pels carrers més antics de Badalona. I és que les darreres dècades s’havia fet per l’interior de l’Església de Santa Maria de Badalona.

Set altars a la Verge

Pels estrets carrers badalonins de Dalt la Vila i a algunes places s’hi van establir set altarets populars, alçats en memòria dels set Dolors de Maria. La processó va començar quan els escolans de la Congregació dels Dolors van sortir a cantar l’ Stabat Mater en cadascun dels set esmentats altars sota la tendra mirada dels veïns i familiars que feien d’observadors.

Tres quarts d’hora més tard, sortia de la parròquia de Santa Maria la processó amb el misteri, mentre al campanar es feia sonar el toc de la corona. L’encapçalava el gonfanó dels Dolors, seguit per la vera creu de passió. Després, entre les dues rengleres dels fidels que van participar –tots amb una espelma per il·luminar el camí de la Verge- van desfilar les sibil·les. Finalment, precedits pel guió gran –la bandera que representa l’hàbit que va lliurar Maria als fundadors de l’Orde Servita de la qual forma part la Congregació- els congregants flanquejaren la filera d’escolanets que portaven els improperis.  Va tancar la processó el misteri amb la venerada imatge de la Mare de Déu dels Dolors així com el rector de l’església, Mn. Jaume Aymar.

Tot i que el recorregut era curt, pels voltants de la parròquia, molts veïns van voler participar de la processó amb espelmes i, al finalitzar, ja amb la Mare de Déu dels Dolors resguardada dintre de l’església, els assistents van celebrar missa de Santa Maria al Peu de la Creu.

T'interessarà ...