Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

La Llibreria Editorial Vaticana arrassa el mercat amb els textos del Papa Francesc

La LEV publica totes les intervencions oficials de Francesc, i en els pròxims dies llançaran un web exclusiu

El Papa Francesc és una figura amb tirada. I és que  des que va ser nomenat personatge de l’any 2013 per la revista Time, el mercat editorial es va bolcar amb la figura d’Bergoglio, publicant els seus discursos com a cardenal, entrevistes o possibles biografies. Tots els discursos oficials i textos escrits pel pontífex argentí són publicats per la LEV, i segons algunes fonts de Religió Confidencial, està sent part principal de la bona marxa de vendes de l’editorial.

Tot i que la Llibreria Editorial Vaticana (LEV) segueix publicant en format paper, les noves formes d’accedir al contingut escrit no han minvat el seu nombre de vendes, i la clau d’aquest èxit és que el Papa Francisco és un personatge carismàtic. 

Les noves tecnologies han propiciat el tancament de llibreries, així com també la reducció del tiratge d’exemplars, No obstant, el director de la Llibreria Editorial Vaticana, Giuseppe Rosso, assegura que “per ara “no preveuen publicar llibres digitals.

La Llibreria Editorial Vaticana publica cada any centenars d’obres amb l’Església Catòlica com a principal protagonista, a més de tenir tres llibreries a Roma. Giuseppe Rosso afirma que “segueixen de prop la relació entre l’oferta i la demanda”,  ja que els lectors de llibre electrònic a Itàlia només representen un dos o tres per cent. Per tant, el director considera aquest mercat una “inversió buida”.

La mediàtica figura de Francesc és una assegurança de vendes, ja que al ser l’editorial oficial que publica les seves intervencions, tenen un mercat propi molt ampli.

Actualment la pàgina web de la LEV és una secció de la pàgina oficial del Vaticà. En els propers dies llançaran un web separat i independent de l’original. En aquest nou espai, els usuaris podran reservar o comprar llibres i consultar el catàleg de novetats.

T'interessarà ...