Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

La identificació amb els pobres ens obre a l'experiència de Déu

L'experiència de Déu segueix un camí de descentrament en què "com més busquem pujar per arribar a Déu, ell ens envia abaixar-nos més i més"

L’última sessió que Cristianisme i Justícia va oferir dins del curs “El descentrament a través dels pobres, els petits i els marginats en les diverses tradicions” va culminar amb el teòleg jesuïta Pep Giménez qui va abordar el tema a través no des de les qüestions morals sinó com una experiència de Déu, prenent com a model textos de Sant Joan de la Creu i Sant Ignasi de Loiola.

El descentrament com a camí del creient

El curs es proposa des de la mística per a abordar diferents temes. Aquest any el curs s’ha centrat en el descentrament des de cadascuna de les religions, que porta a la justícia, a l’ètica i a la despossessió del jo. Té molt d’èxit perquè cada un dels jesuïtes aborda el tema des d’una de les religions en les que són especialistes: Jaume Flaquer des de l’islam, Pep Giménez des del cristianisme i Xavier Melloni des del budisme o hinduisme.

Després de sis sessions, els participants del curs l’han pogut avaluar com una bona ocasió per trobar els punts comuns de l’espiritualitat. Alguns porten anys venint a aquests cursos i confessen que no els defrauda en oferir diferents visions molt complementàries, però deixant que sigui cada un el que ha de saber on se situa des de les seves creences.

T'interessarà ...